„Човјек висине“ отвара богат новембарски позоришни програм у дворани „Парк“

Културну сцену града овог мјесеца ће обиљежити богат позоришни програм у дворани „Парк“ и гостовања независних театарских кућа из региона.

Програме поводом Његошевог дана, отвориће 6. новембра представа „Човјек висине“, најавила је за РТХН уредник позоришних програма у ЈУК „Херцег фест“ Милина Ковачевић.

-Новембар у Херцег Нови доноси шест гостујућих представа. Већ у понедељак имамо прилику да видимо једну сјајну представу, која ће отворити низ програма поводом државног празника Његошев дан – Празника црногорске културе, који се први пут на нивоу Црне Горе јединствено прославља у сусрет 13. новембру. У дворани „Парк“ гостује редстава „Човјек висине“, по тексту Ане Ђорђевић у режији Јане Маричић, а посебно треба истаћи наступ Небојше Миловановића и Бојана Жировића, сјајних глумаца српске сцене средње генерације који доносе ликове Митрофана Бана и Уроша Предића. То су личности које су биле савременици, иако је овај комад донекле фикција једног њиховог дијалога и разговора на тему аманета Патра другог Петровића Његоша, и других друштвено-политичких тема из њиховог времена.

 

Представа „Човјек висине“ освојила је двије награде на 10. Фестивалу дуодраме у Тополи, на којем је учествовала и копродукција „Херцег фест“-а и Херцегновског позоришта „Успомене Саре Бернар“.

-Ову представу су препоручиле и награде на недавно одржаном фестивалу дуодраме у Тополи, на којем смо и ми учествовали, па смо се из прве руке и увјерили како та представа комуницира са публиком. На том фестивалу „Човјек висине“ је добио награду за најбољу представу по мишљењу публике, и такође Небојша Миловановић је за своју улогу добио награду као најбољи глумац, истакла је Ковачевић, гостујући у „Новском јутру“ Радио телевизије Херцег Нови.

Следећа представа, љубавна комедија „Кроника сеоске љубави“ Театра „Ругантино“ на програму је 14. новембра. До краја мјесеца позоришна публика у Херцег Новом ће видјети и „Петријин венац“ у извођењу Мирјане Карановић 23. новембра, затим дјечју представу „Луцкасти кловнови“ по тексту Тоде Николетића и „Сутон у јаворовом врту“ Независног театра „Корифеј“ 28. новембра, а два дана касније и камерну представу „Свака добра ствар” у режији Нинослава Ђорђевића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here