Трап репрезнтација Црне Горе испустила медаљу на Свјетском првенству 

Стрељачка Трап репрезентација Црне Горе постигла је одличан резутат на Свјетском првенству у Осјеку. Екипа у саставу Иван Станишић, Јовица Марковић из Будве и Драган Мркајић из Херцег Новог освојила је одлично 9. мјесто у конкуренцији 33 репрезентације.

Уз мало више среће наши репрезентативци могли су постићи бољи резултат, јер је овај провјерени трио након прве од три рунде држао трећу позицију, да би им на крају са укупно 212 поена, остала само 4 поготка од распуцавања за златну медаљу. Треба рећи да су на једнаком броју поена биле репрезентације Хрватске и Њемачке, које су заузеле 7. и 8. позицију.

Иво Станишић је био маестралан, од 75 имао је 74 поготка. Пратио га је Јовица Марковић са учинком 75/71 мета. Драган Мркајић је држао прикључак, да би на последњој мети испустио погодак и прилику да репрезентацији Црне Горе донесе 6. позицију у свијету.

– Задовољни смо наступом у Осијеку. Али остаје жал за бољим резултатом, чак и за  медаљом. Било је ово можда „сад или никад“ – ријечи су искусног  Драгана Мркајића у рапорту из метрополе Славоније.

Подсјећамо да су у Хрватској наши репрезентативци постигли и два МОС резултата у појединачној конкурецији. Иво Станишић и Јовица Марковић имали су добар учинак од 125 -112 погодака за квоту за учешће на Олимпијским играма 2024. године у Паризу. Отуда  се одлазак и учинак у Осијеку могу оцијенти као пун погодак.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here