Томи Емануел и Влатко Стефановски на фестивалу гитаре овог љета

Гитар арт самр фест (Guitar art summer fest) бићe отворен 15. августа концертом Томија Емануела (Tommy Emmanuel) на Канли кули. У оквиру фестивала на истом мјесту биће одржан и концерт Влатка Стефановског са оркестром хармонике. Током пет фестивалских дана биће одржани концерти, мајсторске радионице, теоријска предавања и промоције, гитарски дан и изложба, најављено је на данашњој конференцији за медије.  

Како истиче директор фестивала Бошко Радојковић већ 15 година покушавају да Емануела доведу на отварања фестивала. Сада су успјели, а карте ће бити у продаји од 10. јуна

-Биће доступна куповина онлајн, као и благајнама Херцег феста и Канли куле, казао је Радојковић.

На Канли кули биће одржан и концерт Влатка Стефановског који ће наступити са оркестром хармоника, најавио је Радојковић.

-Имамо сарадњу са крагујевачким академским оркестром акордеониста. Ријеч је оркестру професора и најбољих студената хармонике са академије у Крагујевцу. То је наша највећа катедра за хармонику у Србији. Поред својих оригиналних композиција урадили су доста транскрипција за позната дјела и тако сарађују са другим умјетницима. Урадили су специјалне аранжмане са Влатком што се тиче његове музике и неке других дјела и то ће бити апсолутно освјежење за публику, казао је Радојковић.

У склопу фестивала биће приређене и гитарске интеграције , а водиће их Рафаел Агир (Rafael Aguirre), који ће се ове године бавити младим црногорским професорима, а професори са студентима.

-Имаћемо и групне сеансе на којима ћемо сви заједно размјењивати искуства , тако да правимо круг едукације, са јасном поруком да без обзира што сте и даље студенти, млади професори или зрели умјетници, увјек је потребно да имате некога старијег да вас мотивише, казао је Радојковић.

Радојковић је захвалио Општини ХН , Туристичкој организацији , Градској Кафани и хотелу Сан ризорт (Sun resort) и домаћину Музичкој школи који помажу реализацију фестивала, који програмом и организацијом доприноси развоју стваралаштва, културе и музике и тежи да Херцег Нови буде центар уметничког и гитарског дешавања сваког августа.

Концертни програм:

15. август Канли Кула – свечано отварање
21.00 Tommy Emmanuel (gitarski spektakl: rock and roll i finger style)

16.08. Канли кула
21:00 Влатко Стефановски и Крагујевачки академски оркестар акордеониста

17. 08. Трг од музике
21.00 Duo Duende
22:00 Петар Добричанин

18.08 Трг од музике (Стари град)
21:00 Александар Бубања и пријатељ

19.08 Трг од музике
21.00 Тамара Јокић квартет

20.08. Трг од музике свечано затварање

21.00 Rafael Aguirre
21.45 Гитарске Интеграције 3 – најбољи црногорски професори, ученици и студенти класичне гитаре

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here