Новски ђардини: Нека буде лијепо и око зграда

Новске тараце и ђардини најљепши су у прољеће , кад све процвјета. Мириси јасмина, лаванде, ружа али и рузмарина дјелују очаравајуће посебно када украшавају двориште стамбене зграде. За божанствене зелене површине испред улаза 66А у Улици Николе Љубибратића, на Топлој 2, највећим дијелом је заслужна Јасна Милентијевић, управница зграде.

-Цвијеће волим одувијек, ту нема границе али смо простор око зграде почели уређивати прије четири године. Када кућа има двориште има једног гледаоца, а када имате зграду као што је наша која има 43 стана имате више задовољства у свему томе. Свима је лијепо видјети, сви воле, казала је наша суграђанка.

Наводи да постоји буџет зграде који се распоређује на све потрепштине укључујући и цвијеће.

-Нешто добијемо, нешто сијемо сами, имамо и неке спонзоре, објашњава Милентијевић и истиче да у току цијеле године имају посађено цвијеће а од годишњег доба зависи која врста краси двориште.

Инспирације им није недостајало а сигурни смо да ће након учешћа у акцији Туристичке огранизације града за промоцију најљепших новских ђардина – и овог нашег прилога, станари бројних новских зграда добити инспирацију да и своја дворишта уреде слично.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here