Током викенда ухапшено 26 возача

Током викенда, на црногорским путевима евидентирана је 61 саобраћајна незгода, у којима је пет лица задобило тешке, а 32 лаке тјелесне повреде.

У истом периоду, припадници саобраћајне полиције су у оквиру репресивних активности поднијели 99 прекршајних пријава, издали 922 прекршајна налога, привремено одузели девет пари регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја.

Слободе је лишено 26 возача због управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или других психоактивних супстанци и осталих тежих прекршаја из области саобраћаја.

Од тога броја њих 21 је лишено слободе због вожње под дејством алкохола у организму у недозвољеној количини, три возача лишена су слободе због вожње под дејством опојних дрога или других психоактивних супстанци, док је два возача полиција лишила слободе због почињених других тежих прекршаја из области Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

Од укупног броја лица лишених слободе, њих пет је лишено слободе у Котору, четири у Пљевљима, четири у Никшићу и четири возача у Подгорици.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here