Акција „Лимитиране цијене” дала резултате, одлука о наставку до краја седмице

Акција „Лимитиране цијене” која је започела крајем марта дала је одличне резулатате који су потврда да је стручан и одговоран приступ једини принцип којим се морамо водити приликом доношења одлука, наведено је у саопштењу потпредсједника Владе за економску политику Ник Ђељошај.

-Захваљујући овој акцији Владе у априлу 2024. практично није забиљежена инфлација. Односно у поређењу са мартом мјесецом износила је 0.1% Сама акција се посебно рефлектовала на сегменте које смо таргетирали и то: Снижавање цијена (не само заустављање њиховог раста), Заустављање инфлације и Промоцију домаћих производа. Ништа мање не очекујем ни за мјесец мај.

Такође, користим прилику да најавим да, у сарадњи са партнерима, већ током седмице можемо очекивати и нове одлуке у овом смјеру.

Опција коју тренутно разматрамо је продужавање трајања акције током туристичке сезоне – односно да задржимо групу “I” у којој се налази 5 основних производа из важеће акције “лимитирана цијена” уз дефинисање нове групе за домаће производе.

Имајући у виду да је важећа акција имала одличан ефекат на промет домаћих производа, у намјери да исту додатну подстакнемо позивамо трговинске ланце да позиционирају и уврсте све и баш све домаће производе на своје рафове са лимитираном маржом.

Очекујемо да до краја седмице представимо све детаље нове одлуке и напомињемо да ће Министарство пратити њено спровођење те реаговати на евентуалну недосљедну примјену трговинских ланаца у односу према домаћим производима.

Након анализе ефеката ових акција, од септембра ћемо иновирати одлуку на основу искуства и постигнутих резултата.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here