Током викенда ухапшена 53 возача

На црногорским путевима током претходног викенда, односно у периоду од 29. марта до 1. априла, евидентирано је 38 саобраћајних незгода, у којима је једнa особа смртно страдала у Беранама, док су три лица задобила тешке, а шест лаке тјелесне повреде, саопштено је из Управе полиције.

У истом периоду, припадници саобраћајне полиције су у оквиру репресивних активности поднијели 156 прекршајних пријава, издали 1.112 прекршајних налога, привремено одузели 25 пари регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја.

Слободе су лишена 53 возача због управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или других психоактивних супстанци и осталих тежих прекршаја из области саобраћаја.

Од тога броја 39 возача је лишено слободе због вожње под дејством алкохола у организму у недозвољеној количини, 12 возача је лишено слободе због вожње под дејством опојних дрога или других психоактивних супстанци и два су возача лишена слободе због почињених других тежих прекршаја из Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

Од укупног броја лица лишених слободе 12 возача је лишено слободе у Подгорици, 11 у Даниловграду, девет у Никшићу и шест у Бару.

У Тивту је лишен слободе возач који је управљао возилом под дејством алкохола у организму у концентрацији од 2.52 g/kg.

Имајући у виду да је објављена Наредба о временском периоду и путу, односно дијеловима пута на којима је обавезна употреба пнеуматика за зимску употребу, а која се примјењивала у временском периоду од 15. новембра 2023. године до 1. априла 2024. године, обавјештавамо све возаче да је данас престала да важи предметна наредба, те је потребно извршити замјену зимских пнеуматика са одговарајућим.

Управа полиције још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и на тај начин допринесу, како личној, тако и безбједности других учесника у саобраћају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here