ТИВАТ ПРОСЛАВЉА ДАН ОСЛОБОЂЕЊА

Свечаност обиљежавања ослобођења Тивта и дана Општине почело је полагањем вијенаца на спомен обиљежје страдалима у Народно ослободилачком рату. Вијенце су положили челници тиватске Општине, заједно са члановима ОБНОРА Тиват.

Предсједник СО Тиват Андрија Петковић предао је заставу одреду Бољеске морнарице, након чега је на градској риви Пине услиједио свечани дефиле и коло Бокељске морнарице. Програм је настављен Свечаном сједницом, уз присуство бројних званица.

На свечаној сједници скупштине Општине, потпредсједник Општине Горан Божовић уручио је награде најбољим студентима Сандри Вуковић и Ведрану Пеану.

Поводом дана Општине Тиват, честитку су између осталих, упутили предсједник државе Мило Ђукановић, премијер Здравко Кривокапић и предсједник Скупштине Алекса Бечић.

На Свечаној Сједници у Тивту херцегновску Општину представљали су предсједник Скупштине Иван Отовић и потпредсједник Општине Мирко Мустур, а присуствовали су и представници дипломатског кора, представници црногорских Општина са сарадницима, као и представници невладиног сектора.

Дан ослобођења слави и Котор

Предсједник Општине Котор, Владимир Јокић честитао је 21. новембар, Дан Општине Котор.

– Наш град обиљежава 77 година од када су снаге антифашизма ослободиле Котор и потврдиле једини цивилизацијски, исправни пут нашег града и цјелокупног друштва. Сјећамо се и одајемо пошту храбрим борцима Друге далматинске и четвртог батљона Прве бокељске бригаде, од којих су многи своје младе животе дали и не дочекавши слободу, искрено вјерујући у универзалне вриједности антифашизма – истакао је Јокић, саопштено је из Општине Котор.

Он је додао да је овај дан је уједно и истински симбол Котора јер се у њему славе три празника – Дан Општине, Аранђеловдан и Госпа од здравља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here