Тендер за обнову дјелова и опреме за Постројење за пречишћавање отпадних вода

Постројење за третман отпадних вода

Управа за капиталне пројекте расписала је тендер за набавку опреме за Постројење за пречишћавање отпаних вода у Немилој, вриједан 670 хиљада еура.

Како информише директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре, Милан Зарић, тендером је обухваћена набавка резервних дјелова и опреме за управљање Постројењем.

Милан Зарић, директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре

– Добићемо нове дуваљке, које нису нимало јефтине, а ријеч је о производима који коштају око 69 хиљада еура, затим неопходну опрему када је у питању СКАДА програм управљања, да коначно и то ријешимо, а добићемо и лиценцу, коју смо изгубили када је отишао турски извођач Мас Гинташ. Сада рјешавамо и лиценцу и читав процес управљања. Даље, добијамо нове миксере за аерацију – наводи он.

Велики број дијелова је већ дотрајао, али одласком турске компаније Постројење је остало и без гаранција, тако да редовни сервиси нису рађени.

– Турски извођач је комбиновао опрему из Турске, Шведске и Њемачке, тако да нас фабрика није препознала кад смо се пријавили за сервис. То су било отежани услови. Наравно да ћемо урадити сервис ове опреме коју сада посједујемо, нећемо је бацити, јер она ће и даље бити у употреби – истиче Зарић.

Овим тендером Постројење ће добити нову опрему, која гарантује да читав систем може несметано да ради око 10 година, прича Зарић и додаје да око 1,5 милиона еура очекују током наредне године, чиме би сви проблеми који су остали након одласка Мас Гинташа били ријешени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here