Таласи културе: Милка Подруг Кокотовић и Војо Станић, о пријатељству, животу, умјетности

Недавно је у Херцег Новом кратко боравила прослављена југословенска и хрватска позоришна, филмска и телевизијска глумица – Милка Подруг Кокотовић. Дошла је у посјету маестру Воју Станићу. Да честита рођендан.

Разговарали су на Шкверу, у Војовом омиљеном кафићу, расположени да забиљежимо њихов сусрет, мада знамо да обоје – невољно говоре за медије… Али прилика да  двоје великих умјетника, макар снимимо, заједно у Новом, била је изузетан изазов. Одговорили смо брзо, а прича се потом скоро сама склапала.

Откривали смо како су текли давни сусрети Воја Станића и Милке Подруг Кокотовић, шта она највише воли на маестровим сликама, радују ли се овом дуго жељеном сусрету… Чули смо да ли би Војо као пасионирани једриличар и данас запловио до Дубровника, зашто није одлазио на Дубровачке љетње игре, који је по његовој оцјени предуслов за дуг живот, шта је највише желио док је са својим сликама путовао и излагао у свјетски познатим галеријама…

Таласи културе биће вечерас емитовани након преноса  церемоније додјеле признања најуспјешнијим спортистима Херцег Новог, који почиње у 19 сати.

Добро дошли!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here