Договорена интензивна промоција туристичке понуде Херцег Новог у Бијељини и Републици Српској

Током првог викенда Празника мимозе Херцег Нови су традиционално посјетиле бројне делегације из региона. Обављени су и пословни састанци, те креирани планови за даљу сарадњу. Један од важнијих састанака овог викенда обавиљен је са представницима скупштине града Бијељине, на којем је договорен промотивни догађај у мају, саопштено је из Туристичке организације Херцег Нови.

Директорица, Миља Виторовић и представници извршног одбора ТОХН, састали су се одборницима града Бијељине Радосавом Ђокићем и Петром Видаковићем, као и Славишом Марковићем, послаником у Народној скупштини Републике Српске.

Разговарало се о будућим заједничким пројектним активностима, а важна тема односила се на промоцију туристичке понуде Херцег Новог у Бијељини и Републици Српској.

Како је казала Виторовић, Бијељина, али и читав регион Семберије који броји око 200.000 становника, врло су важна емитивна тржишта за Херцег Нови.

– На састанку са представницима скупштине града Бијељине договорили смо велики промотивни догађај у мају, који ће бити организован на главном градском тргу, а биће најављен кроз низ промотивних активности, које ћемо на том тржишту спровести закључно са сајмом туризма у Бијељини крајем априла. Промотивне активности подразумјеваће гастро-музички догађај којим ћемо најавити богато фестивалско љето у Херцег Новом, истовремено истичући специфичности наше туристичке понуде – наводи она.

Теме разговора биле су и о активностима на територији читаве Републике Српске, додаје Виторовић.

– Очекујемо да представници одбора за Европске интергације и регионалну сарадњу НСРС буду наши гости на предстојећем Међународном сајму туризма у Београду. Жеља нам је да се оствари сарадња са Туристичком организацијом Ребуплике Српске, у циљу узајамне промоције – казала је она.

Гости из Бијељине не крију одушевљење програмом и гостопримством домаћина, а истичу и значај договореног промотивног догађаја.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске, Славиша Марковић истиче да су редовни гости Празника мимозе, тако да могу констатовати да фестивал напредује из годину у годину.

– Захваљујемо Туристичкој организацији и Општини Херцег Нови на фантастичном гостопримству и угођају који нам редовно приређују. Искористили смо ову прилику да одржимо један врло конструктиван састанак на којем смо увидјели простор за заједничку сарадњу. Посебно нас радује што ћемо у мају заједничким снагама организовати важан догађај, како за Бијељину, тако и за Херцег Нови, у нади да ће се овакав вид сарадње наставити и постати традиција – поручио је Марковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here