Таласи културе: 29. ХАПС – од радио драме до опере

Истраживање односа позоришта и музике у фокусу је 29. издања Херцегновских априлских позоришних свечаности – а ту је онда неминовно и питање колико нека музика или театар могу да нас „одведу“ у дијалог са собом али и са околином.

Придружите се овој причи која ће трајати од 15. до 30. априла, а ми ћемо Таласима културе представити програм ХАПС-а и како у представама које је одабрала селекторка Милина Ковачевић проговара музика, доприносећи цјеловитости представе комуницирајући са публиком, чак и када се не осјети на прво гледање и/или слушање.

Покушајмо да размишљајући о представама које смо до сада видјели или ћемо тек гледати осјетимо шта њима, а шта нама и театру значи музика. Наш утисак је да бисмо ХАПС ове године могли реализовати с темом Музика театра – спајајући у велико дјело оригиналну музику за Сат капетана Штумбергера коју су компоновали Босиљка Кулишић и Николас Морета, популарне мелодије из „Љубавног кабареа“ , музику писану за представе за дјецу, све до камерне опере „Свадба“.

Таласе културе уређује Витка Вујновић, а емисију можете погледати вечерас од 20 сати на програму РТ ХН.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here