Талас повукао дијете у море у близини хотела Плажа

У акцију потраге за дјечаком којег је синоћ око 22 сата повукао талас код Војничких бања, укључени су припадници Пловне јединице, Граничне полиције, Центра безбједности, Службе заштите и спашавања, Управе сигурности пловидбе на мору, рониоци Регионалног центра, казао је за РТХН, начелник криминалистичке полиције Херцег Нови Митар Тадић.

– Синоћ око 22 часа пријављено је дежурној служби Центра безбједности да је тринаестогодишњака повукао талас  приликом фотографисања. На лице мјеста су изашле све расположиве службе локалне самоуправе и полиције и извршили смо претрагу терена заједно са рониоцима Регионалног центра. Том приликом је било немогуће све детаљно претражити због јаког удара јужног вјетра и таласа који су достизали преко три метра. Током дана у сарадњи са истим службама и Управом сигурности пловодбе на мору ће се обавити детаљна претрага дуж цијелог шеталишта. У комуникацији смо и са Директоратом за ванредне ситуације који ће нам сходно метео условима подићи евентуално хеликоптер, како би се претражио што већи опсег залива, казао је Тадић.

Догађај је пријављен ОДТ и Вишем државном тужиоцу у Подгорици. Извиђајне мјере и радње су у току, по окончању немилог догађаја ће се накнадно изјаснити.

У потрагу је укључен и скутер Управе поморске сигурности и управљања лукама

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here