ДПС Херцег Нови: Стање у Институту „Др Симо Милошевић“

Општински одбор Херцег Нови упутио је саопштење, које преносимо у цјелости.

-Све је чешће прозивање опозиције на нереаговање о стању у Институту „Др Симо Милошевић“ у Игалу. Опозиција у Херцег Новом је ДПС, па је ред и да прокоментаришемо..

Толико су често нападали нашу партију за стање у Институту када смо на државном нивоу вршили власт и када су наши кадрови руковидили Институтом. За све то вријеме, трудили смо се да сачувамо Институт, унаприједимо га колико смо могли и уредно измиривали обавезе према држави, општини и запосленима.

Ни један центиметар Института није отуђен а није прошао ни један предлог за приватизацију, јер није био квалитетан и није гарантовао просперитет и есенцијалне вриједности Института као носиоца здравственог туризма у Црној Гори и Херцег Новом.

Правили смо грешке. Али смо чували и сачували Институт као здравствено-рехабилитациону установу и његову имовину. Данас, Институт се налази у апсолутно негативном, нејасном и безперспективном стању.

Дуг је, кажу, дошао до 30.000.000 €, рачун је блокиран, радници не примају плате, обавезе се не измирују. Све се чешће спомиње стечај и чини нам се било каква приватизација. За све то вријеме нема реакције синдиката Института, запослених, а партије и странке које врше власт у Херцег Новом и Црној Гори и управљају Институтом, се не оглашавају.

Обећања која добија менаџмент Института од Владе и државних органа о спасоносној финансијској помоћи испостављају се да су лажна. Одговорност се пребацује са једних на друге, а пропадање Института се наставља. Гдје су сада душебрижници који су на сав глас нападали ДПС, подметали нам приче о намјештеној приватизацији, злоупотребама…?

Институт Игало је за Херцег Нови привредни гигант. За Црну Гору је носилац здравственог туризма и једина установа која грађанима Црне Горе може да пружа специјалистичке врсте помоћи. Сада се показује колико је незнање, немоћ и неспособност актуелне власти на државном нивоу у проналажењу рјешења да се помогнем овом гиганту.

ДПС из позиције у којој се тренутно налази не може ништа да уради. Нека рјешења се као могућност налазе у архиви Института, али пошто је то наслеђе ДПС-а нико неће да погледа. И да не би беспотребно неко реаговао на овај текст да будемо јасни ДПС није довео Институт у стање у којем се налази. Довела га је актуелна власт. Нека сада покажу сва она силна знања и способности о којима су говорили грађанима, када су у изборној трци нападали ДПС, а грађани им повјеровали. Вријеме је мајсторско решето. Кад тад истина исплива на површину.

Институт Игало је свима нама изузетно важан. Окупимо се око тог циља и заједнички тражимо рјешење, наћи ћемо га. Само треба оставити по страни сујету и понудити сарадњу свима који могу и желе помоћи. ДПС је увјек спреман на сарадњу. Да ли су и носиоци власти, саопштили су из ОО ДПС ХН.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here