СЗО: ВАКЦИНЕ СИНОФАРМ И СИНОВАК ШТИТЕ ОД ХОСПИТАЛИЗАЦИЈЕ ИЗАЗВАНЕ ОМИКРОНОМ

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

Кинеске вакцине компанија Синофарм и Синовак против коронавируса штите од ризика од хоспитализације до које би могли да доведу тешки симптоми узроковани омикрон варијантом, пренијеле су новине “ТThe National” из Уједињених Арапских Емирата, цитирајуц́и стручњака Светске здравствене организације (СЗО).

Абди Махамуд, менаџер СЗО-а за инцидентне ситуације, рекао је да „више доказа показује да омикрон сој утиче на горње респираторне путеве, изазивајући блаже симптоме у односу на претходне варијанте“.

УАЕ су недавно одобриле хитну употребу нове рекомбинантне протеинске вакцине коју производи Синофарм, а која ц́е се користити као појачивач вакцине у тој земљи, наводи се у извјештају.

Нова кинеска вакцина показала је побољшани имуни капацитет против нове варијанте, „са високом стопом безбједности која омогуц́ава брзу производњу и лако складиштење и дистрибуцију“, наводи се у саопштењу Министарства здравља УАЕ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here