Свјетска премијера Мариновићевог филма „Живи и здрави“ у Талину на фестивалу „А“ категорије

Фото: Иван Мариновић фб

Филм „Живи и здрави“ редитеља и сценаристе Ивана Мариновића имао је свјетску премијеру на међународном филмском фестивалу„Black Nights“ у Талину, пред препуним гледалиштем. Карте су распродате за још двије пројекције.

Подсјетићемо на ранију изјаву  селектора овог фестивала Едвинаса Пукшта који је рекао да је ријеч о дирљивој и експлозивној црногорској комедији која не говори само о вјенчању већ слика и шарм традиције која се мијеша са строгим друштвеним правилима, обичајима, локалним пјесмама…

Очигледно је да и други Мариновићев филм креће путем његовог изузетно успјешног првенца, остварења „Игла испод прага“ који је на мах освајао и публику и жирије, а приказан је на педесетак фестивала.

У  глумачкој екипи филма „Живи и здрави“ како на страници Адриатиц Wестерн наводи Иван Мариновић су: Тихана Лазовић Трифуновић, Горан Богдан, Омар Бајрамспахић, Лара Драговић, Дејан Ђоновић, Ристановски Никола, Сњежана Синовчић, Марија Стојановић, Доминик Истенић, Јири Кленка, Драгана Баћовић, Магдалена Класхња, Тина Шубић, Бојан Пиваш, Марија Леро, Дамјан Кнежевић, Никола Мариновић, Зоран Зоро Мартинетти, Haydar АY, Милан Стојановић, Маја Поповић, Вероника Кухровá, Милан Коларски Горан Кан, Вуковић Стефан, Тамара Тодоровић, Никола Стојановић, Доброслав Лале Лалевић, Невена Бакић, Маја Медић, Александра Бабић, Ђорђе Миковић, Немања Лековић…

И „Живи и здрави“ су  у току  развоја пројекта освојили два признања: за најбољи сценарио на  Канском фестивалу и Excelence Award на Сарајевском филмском фестивалу.

Ваља напоменути да је  међународни Филмски фестивал“Black Nights” у Талину у А категорији фестивала,  а „Живи и здрави“ су приказани у главном програму. Фестивал у Естонији трајаће до 19. Новембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here