Свjетска лига: Добар залог за будућност

Фото: wpolo,me

Репрезентација Црне Горе тријумфално је кренула у одбрану злата на завршном турниру Свјетске ватерполо лиге у Стрнзбуру. У првом колу у групи „А“ побиједили су селекцију Србије 16:8 (3:3, 5:0, 3:3, 5:2) побједом.

Пулени селектора Владимира Гојковића су мотивисано ушли у меч. У првој дионици повели су, преко Аверке, два пута и Ђурђића са 3:1. Репрезентација Србије, која је као и Црна Гора у Француску стигла са резервним саставом, у првих осам минута успјела је да изједначи на 3:3.

У другој дионици црногорски репрезентивци били су још бољи. Разиграли су се, а на голу је био одлични Петар Тешанолвић са у седам одбрана и петерцем. Уз Констатина Аверку и Тешановића, запажену улогу имао је незадрживи Марко Мршић који је решетао мрежу голмана Србије Ристичевића и на полувремеу је резултат био 8:3.

Трећа дионица са Булајићем на голу Србије, донијела је више неизвјесности у односу на претходни дио игре, али било је јасно да репрезентативци Србије не могу угрозити побједу ривала.

Четврти дио био је поново потпуно у знаку Мршића, Аверке и осталих чланова разигране Гојковићеве селекције.

Стријелци за Црну Горе: Мршић са шест голова из осам покушаја, Аверка три, Ђурђић и Чучковић по два, Видовић, Спаић и Банићевић по један.

Стријелци за Србију: Мартиновић и Стојановић по два, Вучинић, Радуловић, Бранковић и Лукић по један.

Репрезентација Црне Горе сутра од 14 сати игра са селекцијом Аустралије која је данас у првом колу поражена од свјетског првака Шпаније 13:10.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here