Све партије и коалиције очекују добар резултат на изборима

На бирачким мјестима у Херцег Новом данас су гласали кандидати за посланике са листи: „Алекса и Дритан“,  Храбро се броји“ , „За будућност Црне Горе“, Покрет „Европа сад“, „Народна коалиција“, „СНП –Демос, За тебе“ и Правда за све.  Они су оцијенили за РТХН да је изборни дан протекао у демократској атмосфери а очекују сви добре резултате.

Кандидат за посланика на листи „Алекса и Дритан, Храбро се броји“ и актуелни предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић гласао је данас у Игалу.

Стеван Катић

Он је за РТХН оцијенио да је кампања протекла без тензија те да се види демократизација друштва у цјелини.

-Дефинитивно се види да ЦГ постаје демократска држава и да грађани могу да се слободно изјасне и да кажу коме ће да дају своје повјерење. Убјеђен сам да ће већина грађана да да глас коалицији „Храбро се бори“  јер је потребно да у наредном периоду Црна Гора има стабилност а сигурно ова коалиција гарантује стабилну и дугорочну перспективу Црне Горе за један дужи период, казао је Катић.

Оно што је важно, казао је Катић,  да се ДПС не може вратити на власт у Црној Гори и да ће се нова Влада правити од оних побједника  августовских избора 2020.

-То је за очекивати и то је један велики демократски искорак, закључио је Катић.

///////////////

Предизборна кампања, по оцјени кандидата за посланика са листе „За будућност Црне Горе“ и актуелног предсједника СО Херцег Нови, Иван Отовић,  била је изузетно кратка и протекла је у толерантним тоновима.

Иван Отовић

-Мало се заоштрила при крају и то је још један од показатеља да је црногорско друштво на неки начин и политички сазрело. Овај пут имамо доста листа и грађани су у прилици да изаберу. Добро је што није било никаквих инцидената током кампање и да је већина политичара и оних који се налазе на челу листе слало поруке помирења, казао је Отовић.

Коалиција „За будућност Црне Горе“ очекује добар резултат , казао је Отовић.

-Вјерујем  да ћемо овај пут заузети мјесто у извршној власти које нам је припадало након избора 30. августа и да ће се воља црногорских грађана преточити током формирања власти, казао је Отовић.

////////////////////

Тамара Вујовић, кандидаткиња за посланицу на листи „Алекса и Дритан, Храбро се броји“ такође сматра да је била мирна, демократска до самог финиша али сматра да је то све жар кампање какав се очекује.

Тамара Вујовић

-Од избора очекујем слободу и један израз демократије а за своју коалицију најбољи могући резултат. Ја говорим од почетка и оним људима који се двоуме, да повјерују нама јер нас знају дуго и сама нема изненађења, ако желе државу без криминала, државу у којој се његују слободарске идеје и један поштени приступ да гласају за нашу коалцију, казала је Вујовић.

//////////////////

Кандидат за посланика Покрета Европа сад, Јован Суботић казао је да му је било задовољство учествовати у кампањи која је културнија него претходне, мање нападна и навалентна и коцентрисана на друштвене мреже, контакт са људима.

Јован Суботић

-Било је задовољство учествовати у кампањи у којој сви представљамо своје програме и за њих се боримо., а не искључиво против једног непријатеља као што је било до сада. Мислим да Црна Гора од данас и ове кампање улази у нову еру наде. Мислим да ће много људи заинтересовати за политику, пронаћи своју политичку струју којој може да поклони пшовјерење и то тестари на изборима сваке четири године или раније.

Суботић очекује убједљиву побједу Покрета Европа сад  и да та нова нада и ново доба почне са Европом сад и партнерима као што је Новска листа. 

///////////////

Симонида Кордић, кандидаткиња за посланицу коалиције „За будућност Црне Горе“  вјерује да су грађани имали прилику да гласају у демократској, слободној атмосфери.

Симонида Кордић

-Вјерујем да ће велику подршку грађани дати коалицији „За  будућност Црне Горе“  и просто да ћемо бити у ситуацији да будемо окосница будуће извршне власти што је кључно за остваривање оних циљева које су грађани исказали 30. августа 2020. године. То је превасходно демонтажа сиистема који је претходни режим поставио, и на тај начин ослобађање свих сиистема државе, како би могли да имамо истински државу владавине права и истински напредак у економској сфери што се рефлектује на стандард грађана, каузала је Кордић.

/////////////

И кандидат за посланика на листи Покрет „Европа сад“,  Саво Марић закључује да је последњих десетак дана била изузетно „прљава“ кампања.

Саво Марић

-Мислим да су такву кампању повеле одређене политичке структуре  које су схватиле у једном моменту да су далеко од неког процента гласова које су очекивале. Да ли ће такав начин кампање им донијети очекивани резултат сазнаћемо вечерас.

Грађани су уморни од избора имали смо предсједничке скоро у два круга али надам се да ће смоћи сбаге да изађу и данас да то буде један пристојан проценат излазности због тога што су избори много важнији него што мислимо. Сви смо свједоци да у последњих годину, двије  није сређено стање у држави, има много нагомиланих проблема зато је потребно да изађемо и изаберемо што стабилнију Владу која би касније могла доносити праве одлуке за добробит свих нас.

Очекује добар резултат Европе сад.

-Нисам неки поборник анкета и прогноза али оне кажу да је Европа сад фаворит на овим изборима и мислим да ће то и оправдати, а у ком проценту видјећемо вечерас, казао је Марић.

//////////////

Милан Зарић, кандидат за посланика на листи „Народна коалиција“ очекује успјех на овим изборима и да ће имати посланике у Скупштини Црне Горе.

Милан Зарић

-Залагаћемо се за спровођење нашег програма који смо презентовали у кампањи а то су здрава породица, бољи живот грађана, реконструкција здравства, деполитизација правосуђа, тужилаштва, судства, полиције, здравства и просвјете. Залагаћемо се за нешто што до сада није било, нису нам лични партијски интереси него заиста бољи живот грађана. Наравно, европска интеграција уз очување нашег идентитета, језика, традиције, казао је Зарић.

///////////

Предизборна кампања према оцјени кандидата за посланика коалиције СНП-Демос „За тебе“,  Милана Јанчића,  протекла је у најбољем реду. Сматра да ће та коалиција добити повјерење за улазак у извршну власт.

Милан Јанчић

– Ми имамо људе који никада нису учествовали у корумпираним радњама, тако да је то мала препорука  за грађане Херцег Новог. Очекујем да пређемо цензус и да ћемо ући у извршну власт, казао је Јанчић.

Ђорђе Ћапин, кандидат за посланика са листе „Правда за све др Владимир Лепосавић“ очекује одличан резултат.

Ђорђе Ћапин

-Немам политичких амбиција, али је тешко одбити када вам неко таквога формата затражи подршку. Очекујем одличан резултат и могу да позовем све грађане Херцег Новог да изађу на изборе и одблокирамо демократски процес који је почео на изборима 2020. и слободно гласају за оне који им се највише свиђају, које подржавају и којима вјерују. Нико не треба да има ни користи ни штете од свог слободног опредјељења на изборима, казао је Ћапин.

Предизборна кампања што се тиче листе коју заступа, како је рекао, била је коректна.

-Што се тиче других листа било је ниских удараца и кампања није била на висини каква би требало да буде, али мислим да ће тога на сваким следећим изборима бити све мање и мање, оцијенио је Ћапин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here