Затворена биралишта – поруке упутили политички лидери

Илустрација

Најважније је да данашњи дан прође мирно и у складу са демократским стандардима, казао је предсједник Црне Горе Јаков Милатовић.

Фото: Медиабиро/предсједник Црне Горе Јаков Милатовић

-Важно је да грађани Црне Горе искористе гласачко право и да на основу тога црногорска Скупштина на адекватнији начин рефлектује политичку снагу која тренутно постоји у нашој земљи. Очекујем да чим се Скупштина конституише буде настављен процес конслутација и да се до краја љета дође до важних именовања у правосуђу, што је искључиво посао Скупштине и то ће значити један важан корак напријед и ка нашем европском путу, како би га оснажили до краја године. Управо ће именовања у тој области показати нову зрелост која постоји у Скупштини Црне Горе и искрено се надам да ће бити тако, рекао је Милатовић.

Надам се да ће грађани Црне Горе изабрати велики „рифреш“ у државном парламенту и другим институцијама и најважније је да се након тога створи већина која нашу државу може даље убрзано водити према ЕУ, поручио је премијер Дритан Абазовић.

Фото: Медиабиро/кандидат за посланика и премијер Црне Горе Дритан Абазовић

-Наша држава је на правом путу и желим свима да честитам који дају допринос да се створила оваква клима у којој се огромна већина политичких субјеката такмичи око презентације економских програма, а не тема свађалица које су били карактеристичне у претходном процесу. 

Носилац листе „Храбро се броји“ Алекса Бечић казао је да коначно имамо демократски слободан амбијент за изјашњавање бирача.

Фото: Медиабиро/кандидат за посланика Алекса Бечић

Чини ми се да послије дуго година и деценија грађани виде сучељавање програма идеја и визија у предизборној кампањи , а самим тим могућносдт на овим изборима коначно гласају за нешто, а не против нечега, казао је Бечић.

Додао је да су спровели модерну, достојанствену и доминантну кампању у односу на нашу политичку конкуренцију.

-Очекујем да ћемо остварити изузетно респектабилан резултат, јер јака коалиција Храбро се броји је потребна због стабилности будуће Владе и парламнтарне већине. Нико нема дилеме да ће листа коју предводим бити кичма и окосница будуће Владе и парламентарне већине, рекао је Бечић.

Сваки избори су празник демократије, поручио је носилац листе Покрет Европа сад Милојко Спајић.

Фото: Медиабиро/кандидат за посланика Милојко Спајић

-Разумијемо да су грађани уморени црногорског стила политике, међутим парламентарни избори значе живот следеће четири године, јер ће парламент бити тај који ће изгласавати све реформе и законе за све нас, казао је Спајић.

Носилац листе СДП За нашу кућу Никола Ђурашковић је рекао да очекује да изборни процес прође у фер и демократској атмосфери.

Фото: Медиабиро/кандидат за посланика Никола Ђурашковић

-Вјерујем да ће након данашњих избора Црна Гора ући у период политичке стабилности, да ће ушто краћем року бити формирана нова, грађанска, снажна, европска Влада Црне Горе која ће крупним корацима водити Црну Гору ка коначном чланству у ЕУ, казао је Ђурашковић.

Данашњи ванредни парламентарни избори одржавају се након друштвене и политичке кризе у Црној Гори, која је настала након смјене двије извршне власти, рекао је в.д. предсједника ДПС-а и носилац листе “Заједно! За будућност која ти припада Данијел Живковић.

Фото: Медиабиро/кандидат за посланика Данијел Живковић

-Вјерујем да ће изборни дан протећи у фер и демократској атмосфери. Очекујем да након 11. јуна добијемо стабилну, политичку власт која ће Црну Гору повести путем просперитета, која ће се бавити животним питањима грађанки и грађана Црне Горе и оно што је још важније која ће се бавити питањем европских интеграција, казао је Живковић.

Он је изразио увјерење да ће сви политички актери након вечерашње ноћи моћи једни другима да честитају након још једног успјешног изборног дана.

Очекујем да Црна Гора потврди своје опредјељење да се даље развија као антифашистичка, грађанска и европска држава. Да настави онај пут којим се кренула послије 21. маја 2006. године, казао је дугогодишњи предсједник ДПС-а, Мило Ђукановић.

Фото: Медиабиро/дугогодишњи предсједник ДПС-а Мило Ђикановић

-Вјерујем да ће се власт брзо формирати. Да ће се слика учинити јасном већ вечерас и да ће се препознати маневарски простор да Црна Гора добије онакву власт која ће одговарати, надајмо се, њеним стратешким интересима. За мене је вододјелница да ли у Црној Гори постоји довољно политичких снага са парламентарним легитимитетом да могу да наставе да граде земљу као антифашистичку, грађанску и европску. Ја мислим да постоји. Дакле, живимо једно конфузно вријеме већ три године. То је готово неизбјежно у животу сваког човјека, неизбјежно је у животу сваке државе, према томе, ово је једна нормална фаза и ништа више од тога. Мислим да се некако слика већ дјелимично разбистрила и да ћемо након ових избора бити у прилици да формирамо Владу која ће наставити да земљу води ка Европи, истакао је Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here