Сваки растанак је обећање за нови сусрет – срећно матурантима ОШ „Илија Кишић“

Завршетак једног дивног и безбрижног дијела одрастања које несумњиво краси период основне школе, означили су вечерас и мали матуранти ОШ „Илија Кишић“. На час одрасли, у свечаним креацијама, са искреним осмјесима и радошћу,  прошетали су у дефилеу од Парка Бока до Градске кафане гдје је прослава организована.

Понос и њих али и родитеља и наставника очитавао се на сваком лицу јер су заједно и марљиво градили кулу знања, успјеха, рјешавали све оне стварчице које су се чиниле проблемом и онда из свега излазили као побједници. Тренуци забиљежени на фотографијама значиће успомену, а још дуже и снажније сјећаће се свих оних малих тајни прошапутаних у школском холу, цедуљица с порукама, анегдота….

Свако од њих већ има чврсто исковане планове шта даље, а открили су нам да ће бити гимназијалаца, ученика туристичке, грађевинске и електротехничке школе….

– Осјећај је јединствен када погледам шта сам све постигла у претходних девет година, казала је Хана Куљић, будућа гимназијалка која има планове и за даље и открива да јој је жеља да постане педијатар.

– Ово је савршен осјећај, феноменално је и први пут сам у оваквом издању када је ријеч о облачењу, објашњава Александра Ђорђевић која планира да упише Грађевинску школу.

– Мало је необично што се растајем од друштва са којим сам био девет година. Наставићу средњу школу у Тивту, чекају ме нова пријатељства, али ипак осјећам жал што се сада растајемо, казао је Никола Марковић.

– Тужно је што је крај и што се растајемо, али такав је живот и идемо даље, казао је Леотрим Саити који се одлучио за Туристичку школу.

Увјерена да су у основној школи стекли и научили све што ће им бити добра база и чврст темељ за даље, директорица школе Снежана Мирковић пожељела је својим матурантима срећу у будућој надоградњи своје личности.

– Постављајте добре циљеве и бирајте праве путеве, избјегавајте пороке, ширите видике и маштајте о својој срећној планети. Храните то невидљиво сјеме које је скривено у вашим главама, учините све да изникне изданак који ће вас одвести у жељени свијет интересовања, сазнања и занимања. Свој пут градите брижљиво и стрпљиво, бирајте мудро и разумно, волите снажно, чувајте другога од себе, али и себе од другога. Нека све препреке које сте прошли и које смо заједно савладали буду сјећање на једно искуство које ће вас ојачати за оно што долази. Зато, драга дјецо, волите се, сањајте, пјевајте, учите… једностраност не води баш далеко. Наш растанак не значи ништа, већ обећава нови сусрет, казала је директорица Мирковић.

Почиње вријеме у којем треба дати све од себе како старост не би питала гдје нам је била младост, поздравне су ријечи матуранткиње Хане Куљић.

– Наш школски живот, као што већ сада видимо, пун је успомена за којима ћемо дуго чезнути. Девет година није мали број. Толико смо непримјетно брзо порасли, толико се промјенили, а у ствари смо остали исти. Вријеме брзо тече, дан за даном… Били смо јединствени и своји, можда за неке најгори, али нама најбољи. Некада један против свих, а некада сви као једно, казала је Хана, а потом су јој се придружиле другарице Инес Песторић и Анђела Вујичић.

Подсјетиле су на своје учитељице, а потом и на разредне, које су их од првих дана па до краја основне школе училе и научиле да буду људи и личности какве су сада.

– Наша разредна нас је усмјерила ка правом путу и учинила да ове четири године буду најљепше које ћемо икада проживјети. Када се запитамо шта значи другарство, одмах се сјетимо нашег IXа, а шта смо доживјели за девет година, не би могло стати ни у два дугометражна филма. Било је смијеха, суза, правили смо глупости али и знали да ћутке истрпимо казну, казала је Инес и додала да тек сада када излазе из школе, виде колико им је све прирасло срцу.

Претходних девет година су сви доживјели на свој начин, али се сви у једном слажу – био је то најљепши дио њихових живота, истакла је Анђела.

– Дошло је вријеме да се растанемо, а много је емоција, екскурзија, сјећања, првог заљубљивања па и правих љубави. Те успомене никада неће изблиједити. Ипак, ми не остављамо ову школу за собом јер ћемо је носити увијек са собом у срцу. Хвала свима што сте ових девет година учинили незаборавним, казала је Анђела.

Матуранткиња Анђела Перић, исплела је стихове у матурској пјесми и поклонила је школи, наставницима и својим вршњацима.

Драги матуранти ОШ „Илија Кишић“, срећно!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here