Сутра почиње попис становништва, домаћинства и станова

У Црној Гори сутра почиње попис становништва, домаћинстава и станова који ће трајати до 18. децембра.

Попис је првобитно требало да буде одржан од 30. новембра до 15. децембра, али је одлуком Владе одгођен за 3. децембар.

Одлука о одгађању је донесена након што су из ДПС-а саопштили да неће учествовати на попису, јер „нису испуњени услови из споразума који су потписали представници власти, опозиције и мањинских савјета и вијећа“.

Да попис може да почне, потврдио је вечерас на конференцији за новинаре в.д. предсједника ДПС-а Данијел Живковића. Он је рекао да је  ДПС је показао своју дољедност и принципијелност.

Живковић је додао да је процесом израде техничке документације за софтвер испуњен и последњи услов из споразума о попису и да он може почети сјутра.

Такође је на конференцији за медије рекао да ће опозиција имати два представника у пописним комисијама, а представике ће имати и мање бројни народи.

Из Управе за статистику Црне Горе раније су саопштили да су обезбијеђени сви услови за спровођење пописа.

Како су саопштили из Монстата, пописивачи Управе за статистику од раног јутра биће на терену.

Пописивачи ће наредних дана бити на терену, од 8 до 20 сати када ће посјетити домове наших грађана, наводе из Монстата.

Сва питања и недоумице везане за попис, грађани могу упутити позивом на бројеве инфо центра: 020/230-811 и 068/851-500 сваког дана од осам до 20 сати.

-Учешће у попису значи одлучност сваког појединца да обезбиједи темељ за бољу будућност засновану на тачним подацима и зато позивамо све грађане да учествују у попису становништва, домаћинстава и станова јер – сви смо важни, поручују из Монстата.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here