Сутра планинарска тура „Благо из срца Орјена“

Агенција  за развој заштиту Орјена сутра поново организује нову планинарску туру за све суграђане и госте Херцег Новог  којих у овом тренутку има у заиста великом броју.

Како каже представник Агенције за развој и заштиту Орјена, Саша Кулиновић, сутрашња планинарска тура је једна од најзанимљивијих коју промовишу туристима.

-Организујемо сутра најпопуларнију туру, а то је „Благо из срца Орјена“ гдје ми од Авантуристичког  парка групе водимо преко Рујишта, једног од најљепших  предјела Орјена, онда,  кроз катуне,  до  Жуковицe, послије  тога идемо директно у срце Субриног  театра, најљепшег детаља  приморских динарида до Снијежне јаме гдје очекујемо природни феномен да се на десет метара  температура промјени  за десет степени. У сваком случају биће занимљиво. Покушаћемо да презентујемо и тај наш коктел који спремамо. Направићемо презентацију коктела  Змајево ждријело, који је добио име по једном дијелу Субриног амфитеатра који се управо тако зове, Змајево ждријело, каже Кулиновић.

 

Тура траје 5, 6 сати. Дужина стазе је 7,5 километара са 300 метара кумулативног успона. Стаза је у неким дјеловима лагана, а у неким средње тешка, али је може прећи свако од 7 до 77 година.

-Обећавамо добар провод сутра, а те добре проводе обећавамо свакако и  у сезони. Пплан нам је да то радимо и чешће. Биће још доста изненађења која се спремају на Врбању.  Потребно је са собом понети флашицу воде, слаткише и кренути у  одговарајућој одећи, пошто су метеоролози најавили кишу. Терен није клизав, али је свакако потребно имати одговарајућу, равну  обућу, савјетује Кулиновић.

Полазак је у 9 сати од Авантуристичког парка. Све је више људи који учествују на овим турама, али је за похвалу податак да остављају све мање отпада ,  каже Саша Кулиновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here