У току конкурс „Боје и мириси новских ђардина“ – акција ТО за љепши град

Из Туристичке организације Херцег Нови позивају Новљане да се придруже традиционалној еколошкој акцији под називом “Боје и мириси новских ђардина”, која траје до 31. маја.

Акцији за љепши Херцег Нови, могу да се придруже сви љубитеље природе, цвијећа, зеленила, те подстакнути да се у хортикултурном смислу уреде балкони, ђардини и друге зелене површине, како би се стварањем љепшег и квалитетнијег животног простора истовремено подигао и квалитет туристичке понуде града, казала је за РТХН Наталија Терзић из Туристичке организације Херцег Нови.

Наталија Терзић

-Акцији могу да се пријаве сви који креирају уређују своје балконе, баште, вртове, ђардине…Поред  досадашњих, ове године имају и нову категорију – Зелено уређење око хотела са 3 и 4 звјездице. Сви који се пријаве, као кретори љепше пејзажне слике града, имаће прилику да се такмиче за неку од новчаних награда, навела је Терзић.

Акцију традиционално покреће Туристичка организација града, са циљем да се мотивишу сви који су љубитељи природе, да афирмишу причу када је у питању визуелни идентитет Херцег Новог, који је надалеко познат као град зеленила и цвијећа.

– Конкурс  је отворен до 31. маја а након затварања стручна комисија ће обићи све пријављене учеснике и оцијенити према критеријумима: разноврсност и распоред биљака, склад међусобног односа, визуелни изглед – општи утисак и допадљивост, креативност и оригиналност – концепција рјешења, заступљеност вртно архитектонских елемента – зидови, ограде, стазе, сјенице, камењари и друго, чистоћа и квалитет одржавања, његованост биљака, појашњава Терзић.

Пријаве за учешће можете остварити тако што ћете послати своје податке на e mail aдресу manifestacije.tohn@gmail.com, или контактирати путем телефона на број 031 350 820 сваким радним даном од 7 до 15 часова.

Неопходни подаци за пријаву су: име и презиме, адреса становања или адреса хотела (мјесто, улица и број), број телефона, као и категорија за коју се пријављујете;  Најљепши балкон/тераса; Најљепши врт/баштина; Најљепше зелено уређење око Хотела са 3 и Хотела са 4 звјездице.

Пријаве пристигле након пријавног рока (31. мај) неће се узети у разматрање.

Подсјећамо, за најбоље оцјењена три прворангирана учесника у свакој од категорија слиједе новчане награде: Најљепши балкон/тераса 250, 200 и 100 еура. Најљепши врт/баштина 300, 250, 150 еура. Најљепше зелено уређење око Хотела са 3 и Хотела са 4 звјездице 500, 300, 150 еура.

Подношењем пријаве учесници су сагласни да се њихово име и презиме као и фотографије балкона, баште и зелених уређења око хотела могу јавно објављивати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here