Сутра обиљежавање Дана борбе против вршњачког насиља

Секретаријат за културу и образовање, у сарадњи са НВО Освит из Никшића, обиљежиће сутра (сриједа, 28. фебруар) Дан ружичастих мајица – Дан борбе против вршњачког насиља. Програм почиње у 11:00 сати на платоу испред зграде Општине Херцег Нови.

Свједоци смо све учесталијих проблема у којима се испољава вршњачко насиље, а у рјешавању овог проблема младима је потребна подршка друштва у цјелини. У том циљу, Секретаријат и на овај начин, обиљежавањем Дана ружичастих мајица, жели упутити поруку и пружити подршку дјеци и родитељима, жртвама насиља, али и превентивно дјеловати.

Планирано је обраћанје потпредсједника Општине Херцег Нови, Мирка Мустура, затим представника НВО Освит, Марка Јовановића, кошаркаша КК Приморје 1945, Слободана Миљанића као и предсједник Ученичког парламента СМШ „Иван Горан Ковачић“, Павла Ђуровића.

Дан ружичастих мајица обиљежава се од 2007. године када је иницијативу покренула група активиста у Канади. Том прликом 50 активиста у ружичастим мајицама су са ученицима пустили симболично 50 ружичастих балона.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here