Сусретом дјечијих хорова завршен фестивал „Поред мора пјевати се мора”

Други Међународни фестивал дјечијих талената „Поред мора пјевати се мора“ завршен је синоћ наступом хорова у Дворани Парк. Распјевана дружина од око 200 учесника учинила је да уживају и публика и сви они на сцени.

Први пут су се пјесмом у Херцег Новом представили дјечији хорови Вокал кидс из Панчева (диригент Јелена Цветић), Мали принц из Мркоњић града (диригент Милијана Малић) и Распевано срце из Вршца (диригент Соња Матанов Јерковић), а другу годину на фестивалу учествују дјечији хорови Вивак из Сремске Митровице (диригент Тамара Пајкановић) и Звјездице из Подгорице (диригент Ана Клепић). Одлични домаћини и овог пута су били чланови Дјечијег хора Цвркутићи из Херцег Новог, диригент Лидија Ивановић, који су већ са првим тоновима пјесме „Свираћемо рокенрол” подигли салу на ноге.

Сви заједно на крају су отпјевали „Дјеца имају право” и химну фестивала “Поред мора пјевати се мора” и поручили да имају право на дјетинство и одрастање уз дјечије мелодије… То је и мисија фестивала, у мору свега оного што не доликује дјечијем сазријевању, одржати дјечије пјесме кроз ревијалне наступе аматерских хорова.

Задовољство нису крили ни организатори ни учесници који су поручили да и наредне године стижу на фестивал.

Организатор манифестације је Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови, за сценографију је била задужена Ивана Вукчевић, дипл. сценограф, звук Златко Дедић, а освјетљење мајстори свјетла ЈУК Херцег фест.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here