Црна Гора надиграла Фарска Острва на отварању ЦЕВ Сребрне лиге 2023.

Фото: odbojka.me

Женска одбојкашка репрезентација, предвођена селектором Милорадом Крунићем, стартовала је синоћ у Торшавну побједом у “Б” групи ЦЕВ Сребрне лиге против домаће селекције Фарских Острва 3:0 (25:9, 25:7, 25:20).

Ко је квалитетнији противник знало се на самом почетку утакмице. У првом сету Црна Гора је све дилеме отклонила серијом 10:0 за вођство од 15:2, док је у другом све било јасно до средине сета, када су “црвене” повеле 14:5.

Домаћин је већи отпор пружио у трећем сету, у којем је и водио на старту, до три поена, посљедњи пут на 7:4. Црна Гора је серијом 4:0 преокренула, повела 8:7 и вођство више није испуштала до краја, а сет је преломила када је повела са недостижних 16:10.

У  селекцији  Милорада Крунића најефикаснија је била Данијела Џаковић са 15 освојених поена (од чега 13 из напада), пратиле су је Дијана Вуковић, Невена Вукчевић и Мина Драговић са 10, као и Сашка Ђуровић са девет уписаних поена. Остале поене за Црну Гору су остварили: Лана Лабовић, Марија Шушић и Симона Петрановић по 2, Тијана Тврдишић и Мелиса Ценовић по један поен. Репрезентација  Фарских Острва имала је 13, а Црне Гора 12 грешака.

Селекција Црне Горе такмичење у Сребрној лиги наставиће утакмицом  са Португалијом, 31. маја такође у гостима.

Црну Гору потом очекује меч са Грузијом 3. јуна у Подгорици, затим гостовање истом ривалу седам дана касније, док су утакмице са Португалијом и Фарским Острвима на програму 14. и 16. јуна у Спортском центру Игало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here