СУСРЕТ КЛАПА У ПАРКУ „БОКА“

121

Међународни фестивал клапа биће одржан у суботу 25 септембра од 20 часова у Парку Боке. Међу бројним учесницима ревијалне манифестације је херцегновска клапа Кастел Ново, која је и организатор сусрета. Сусрет клапа уживо можете пратити на програму РТХН.

Парк Боке и ове године угостиће клапе из Црне Горе на традиционалном фестивалу, који ће због пандемије имати само ревијални карактер. Игор Јовановић, члан клапе Кастел Ново, истичу да је, ипак, најважније да се одржи традиција.

– На фестивалу ће учестовати 10 клапа из Црне Горе, међу којима је и специјални гост клапа Каше из Дубровника, који ће одржати једносатни концерт, казао је Јовановић.

Домаћин клапа Кастел Ново наступиће у двије поставе. Мјешовита и мушка клапа и отпјеваће по двије композиције. Новљани су за овај наступ припремили посебан репертоар, казао еј Душен Тадић:

– Мјешовита клапа представиће се А капела са нумерама „Умири се море“ и „кад сам био на твом гробу“ са којом су побиједили 2006. под називом „Бокељи“ у Перасту. Мушка клапа имаће другачији репертоар уз пратњу акустичних инструмената , а отпјеваће „Зора била“ и „Спавај цвијете мој“

На фестивалу ће учествовати клапе: Бисернице Боке, Јадран Тиват, Инканто Котор, Јединство Бар, Марис Котор, Калимера Улцињ, Лира Херцег Нови, Хармонија Будва и домаћини Кастел Нуово.


Покровитељ фестивала је Општина Херцег Нови, а подршку организацији манифестацији пружили су Херцег Фест и градска туристичка организација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here