Стрељаштво: Марковић и Перишић остварили норме за Европско првенство

На олимпијској стрељани у Будви минулог викенда одржано је треће коло Купа Црне Горе у стрељштву у дициплини Трап.

У неизвјесном финалном распуцавању на 50  мета на старту, благу предност до 25. мете држао је такмичар СК Херцег Нови, Боро Кривокапић  који је касније посустао да би приоритет преузео његов клупски друг  Никола Перишић који је и предсједник Стрељачког  савеза  Црне Горе  са 42 поготка испред Лазара Борете са 41 поготком.

Олимпијски кандидат Јовица Марковић који је био најуспјешнији у квалификацијама стао је на  треће мјесто са 40 погодака.

Марковић са 116 и Никола Перишић са 115 погодака остварили су норме за Европско првенство које ће се одржати од 15 маја у Италији. Иво Станишић је изборио норму за Европско првенство у првом колу Купа које је одржано такође  у Будви.

У екипној конкуренцији најбоља је била екипа Херцег Новог у саставу Драган Мркајић, Никола Перишић и Боро  Кривокапић са 329 погодака. Други је ГАМС (Цетиње) у саставу: Ратко Марковић, Радован Рончевић и Иван Вучинић са 288 и трећа Будва у саставу Јовица Марковић, Лазар Борета и Иво Станишић са 231 поготком.

Од данас до недеље пет репрезентиваца Перишић, Кривокапић, Мркајић, Марковић и Станишић борави у Новом Граду (Истра) на заједничким припремама са хрватским и чешким такмичарима што ће добро доћи свим репрезентативцима за припреме за Европско првенство и за покушај да се избори олимпијска норма за Париз која очекује најбоље стријелце Црне Горе прије Европског првенства.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here