Страхиња Булајић поднио оставку

Страхиња Булајић поднио је оставку на мјесто потпредсједника и посланика у Скупштини Црне Горе.  У обраћању јавности казао је да се против њега и Демократског фронта водила непримјерена и неутемељена кампања.  

-Прошла су готово два мјесеца откад је Влади Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића изгласано неповјерење у Скупштини Црне Горе. У овом периоду, били сте свједоци непримјерене и неутемељене кампање која се водила против мене и Демократскг фронта, не би ли нас оптужили за опструкцију и заробљавање државе, управо они који су се одлучили на прекрајање изборне воље од 30. августа 2020. године. Овај период од два мјесеца је показао да се опструкција и неспособност у ствари налазе код оних који су црногорској јавности обећали да располажу са подршком од четрдесет девет посланика. Међутим, једина извјесност са којом се суочава мандатар Абазовић је убједљива мањина која није довољна ни за заказивање Скупштине и која свакодневно Црну Гору гура у нове друштвено политичке нестабилности, казао је Булајић.

Наводи да у Скупштини Црне Горе, не постоји ни један захтјев потписан од стране обећаних 49, али ни неопходних 41-ог посланика који би гласали за избор Владе мандатара Абазовића, „већ огољена и негативна медијска кампања усмјерена против мене, с циљем да се једини кривци за овај институционални хаос спасу одговорности због проневјереног обећања и издају изборне воље“.

-Имајући у виду све ово, ја као предсједавајући Скупштином Црне Горе, али и ДФ, позивамо мандатара Дритана Абазовића да врати мандат, како би се прекинула двомјесечна агонија државе од стране оних који су се опредијелили за прекрајање изборне воље, и створиле претпоставке за формирање широке техничке Владе која би требало да припреми опште изборе. Црна Гора више не може да чека ни један нови дан политичких калкулација мандатара Абазовића и, рекао бих, пројектованих партнера који су планирали коалициони однос са ДПС–ом. Управо због оваквог неодговорног понашања суочени смо са чињеницом да оборена Влада премијера Кривокапића и Дритана Абазовића без легитимитета Скупштине и даље функционише. Црној Гори је потребна Влада са пуним капацитетом и легитимитетом. Због свега тога позивам да се овакав суноврат државе одмах заустави, и да кренемо у другом правцу, казао је у обраћању Булајић.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here