Стотину луксузних аутомобила у Портоновом

Јул је у Ризорту Портонови почео доласком каравана „Onelife“ релија који окупља заљубљенике у аутомобиле. Возачи скупоцјених возила кренули су из Летоније и послије више од 2800 километара стигли на циљ у Црну Гору. Луксузни ризорт у Кумбору одредиште је за 100 аутомобила и 200 учесника релија који су били веома расположени а неки од њих охрабривали су окупљене да се сликају у вриједним возилима. „Onelife rally“ се одржава шести пут  и први пут су у Црној Гори.

Учесник релија Данијел Ортиз каже да је да се ради о јединственом догађају и да се много компанија удружило да би омогућили возачима да виде прелијепа мјеста као што је Црна Гора.

„Ово није трка, ово је рели, зашто? Ми се не такмичимо да стигнемо овдје први, желимо да идемо сви заједно, да имамо то искуство проласка кроз ове државе, видимо све љепоте и доживимо ове путеве и због тога долазимо сви заједно, није то трка.“

Караван броји 100 аутомобила, преко 200 људи из 30 различитих земаља, који су кренули из Риге према Варшави, а затим су обишли Љубљану, Трст и Сплит.

Велики број учесника као и људи који раде у организацији је са простора Балкана. Пр менаџер Тоња Блатник за РТХН је изјавила да је овај рели прилика за склапање нових пословних контаката и привлачење страних инвеститора. По њеним ријечима ова манифестација се од сличних релија разликује по томе што је „Onelife“ отвореног типа.

„То би значичо да сви људи могу доћи, могу бити близу аутомобила, сјести у њега, разговарати са власницима тако да су у бити сви дио тог релија“, казала је Блатник.

Директор релија Ник Папић објаснио је да манифестација има и хуманитарну улогу, организатори скупљају средства за дјечије домове и сарађују са Дјечијим домом „Младост“ из Бијеле. Истиче да организација није једноставна, има пуно учесника који први пут долазе на ове просторе као и да се за њихове потребе брине 50 директно запослених и још доста сарадника, за које је и сам признао да не зна тачан број.

Ник Папић

Испред Портоновог обратила се Адријана Хусић која сматра да је значајно што се ова манифестација организује први пут у луксузном ризорту у Кумбору и да је ту циљна тачка за аутомобиле који су прешли велики пут.

Најскупљи аутомобил на манифестацији је Bugatti Chiron вриједан 5,5 милиона еура али он није био изложен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here