Раскид уговора ако не ослободе половину плаже и наплаћују мобилијар послије 17 сати

Фото: Илустрација

Јавно предузеће за управљање морским добром упућиваће двије опомене, а потом ће раскидати уговоре са закупцима који не буду половину купалишта ослободили плажног мобилијара, или који након 17 часова буду наплаћивали издавање лежаљки и сунцобрана, казао је Вијестима директор Јавног предузећа за управљање морским добром Младен Микијељ.

Нагласио је да ће поштовање ових одлука бити приоритет контрола током главне сезоне.

– Ове године ћемо бити ригорозни јер то мора бити испоштовано. То су оквири у којима можемо дјеловати, казао је Микијељ.

Појаснио је да ЈП “Морско добро” нема могућност било каквих финансијских казни, како би на тај начин стимулисали ред на купалиштима.

Фото: Младен Микијељ, архива РТХН

– Оно што можемо је да формирамо службену забиљешку, да се евидентира неправилност и да се кроз одређени поступак дође до раскида уговора. Прошле године смо били толерантни из простог разлога јер смо хтјели да дамо допринос опоравку туристичке привреде која је доживјела велики проблем због одлука Владе из 2020. године. Ове године имамо другачију реалност, туристичка привреда се опоравила и сада ћемо заговарати ред на купалиштима. Оно што дефинитивно нећемо толерисати је да половина купалишта не буде ослобођена моблијара. Онај ко то буде кршио и уколико послије двије опомене не буде то довео у ред, одлучићемо се за раскид уговора, казао је Микијељ.

На цијене издавања плажног мобилијара, Морско добро не може утицати, казао је Микијељ, јер је то индивидуална одлука закупца и цијене формирају на основу понуде и потражње.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here