Стонотенски турнири у Оточецу и Вараждину велико искуство за младог Милана Вучетића

Талентовани деветогодишњи стонотенисер, члан СТК Нови Милан Вучетић  и његов репрезентативни колега Стефан Радоњић (15) члан екипе Вршац, са правом наступа на двојну регистрацију за екипу Боке из Херцег Новог, учествовали су на турниру WTT Youth Contender у Вараждину.

Вучетић је играо у конкуренцији до 11 односно 13 година, против ривала који су старији двије или чак четири године и није прошао групну фазу такмичења, док је Стефан Радоњић у категорији 15 односно  17 година, прошао гупу, али је поражен у првом колу главне табле.

Сумирајући утиске након наступа на WTT Youth Contender најприје у Оточецу у Словенији, а затим и у Вараждину, Вучетић прича за РТХН да је на турнирима било јако пуно азијских учесника у свим категоријама, као и репрезентативаца Аустрије, Њемачке и Енглеске.

– Велики је број такмичара из Кине који су добили држављанства европских земаља и на овим турнирима играју за те земље. Стефан и ја смо показали видан напредак. Радимо професионално и наступ на овим турнирима је био за нас велико искуство. Са тренером Бранком Цубовићем имали смо два успјела теста на путу наше афирмције – навео је он.

За талентованог репрезентативца нема одмора, јер припреме је већ наставио за наредни турнир, који га чека већ 24. септембра у Димитровграду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here