Стонотениске наде Вучетић и Божовић на ETTU туринуру за младе у Сарајеву

У Сарајеву је јуче завршен петодневни стонотениски турнир Европске стонотениске асоцијације (ETTU) за младе играче, на којем су право наступа имали стотонотенисери до 13 и до 15 година.

У саставу црногорске репрезентације на турниру су учествовали Новљани Милан Вучетић (10) и Калина Божовић (11) из СТК “Нови”, који су се такмичили у категоријамса U 13 и U 15. Иако убједљиво најмлађи, у веома јакој конкренцији у екипној категорији до 13 година заузели су пето мјесто (поени су одлучивали да не узму медаљу), а поражени су 5:4 од пара из Босне и Херцеговине.

У појединачном дијелу Милан Вучетић је у конкрецији до 13 година освојио прво мјесто у Б финулу (Б финале је дио костура на турниру за играче који нису успјели да се пласирају  на главни костур), побједивши 3:1 играча из Хрватске. Калина Божовић, која је регистрована за “Будим” из Берана, завршила је групу са једном побједом и два пораза.

Црногорску репрезентацију предводили су селекторка Дијана Зоњић и тренери Саша Вулетић (тренер екипе “Нови”) и Игор Катић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here