СТЕФАН ЈАНИЧИЋ НАЈУСПЈЕШНИЈИ СТУДЕНТ ХЕРЦЕГ НОВОГ ЗА 2021. ГОДИНУ

Студент шесте године Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду, Новљанин Стефан Јаничић, добитник је награде за најуспјешнијег студента Херцег Новог за 2021. годину. Награда ће му бити уручена на свечаној сједници поводом Дана општине Херцег Нови, у четвртак 28. октобра.

Са просјечном оцјеном 10, Стефан се већ показао као изузетно успјешан студент. Добитник је награде Универзитета у Новом Саду за постигнут успјех у току студирања.

Током пандемије вируса Kовид-19 волонтирао је у кол центру Медицинског факултета и у оквиру медицинског интервентног тима, и на тај начин помогао становницима Новог Сада и шире околине који су били на кућном лијечењу. Од новембра 2020. учествује у раду болничких Ковид јединица у Клиничком центру Војводине и помаже здравственом особљу. Добитник је захвалнице Покрајинског секретаријата за здравство Војводине за несебичну подршку и помоћ у борби против пандемије.

Током студијске 2019/2020. обављао је дужност демонстратора на катедри за патологију, са чиме ће наставити и током текуће студентске године.

Стефан је био у тиму који је представљао Медицински факултет у Новом Саду на балканском такмичењу из физиологије у Сарајеву, гдје је освојио прво мјесто.

Како истиче професорица доц. др Бојана Андрејић Вишњић са катедре за хистологију и ембриологију Медицинског факултета у Новом Саду, Стефан је током досадашњег школовања показао заинтересованост и за научне дјелатности. Аутор је научних радова међу којима “Болести штитасте жлијезде код пацијената обољелих од типа 2 дијабетеса“, учествовао је на  међународним конгресима у Берлину и Бања Луци.

У секцији прве помоћи стекао је звање едукатора, учествује у активностима обуке колега и грађана у вјештинама прве помоћи на терену.

Додјела награде најуспјешнијем студенту у оквиру свечаности поводом празника града пракса је коју Општина Херцег Нови спроводи већ четврту годину. Како наводи секретарка за културу и образовање Општине Херцег Нови, Ана Замбелић Пиштало, Херцег Нови је посебно поносан на младе који се истичу, добијају награде и заједницу из које потичу представљају на најбољи начин, а ово је само један од примјера како локална управа афирмише њихов рад и успјехе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here