СТАРИ КАПЕТАН: ПОЛА ВИЈЕКА ДРУЖЕЊА, МУЗИКЕ И ЛИЈЕПИХ ТРЕНУТАКА

Монографијом „50 година клапе Стари капетан – Нови пјесмом загрљен“ позната херцегновска клапа обиљежиће пола вијека рада и постојања. Промоција ће бити уприличена у четвртак, 11. новембра.

Мјесто одржавања промоције организатори за сада држе као изненађење, казала је у разговору за РТХН Витка Вујновић, која је била ангажована на прикупљању материјала и изради монографије.

Према њеним ријечима, рад на монографији био је интезиван, а поента је била да се забиљежи што више разговора са што више чланова клапе.

– Радили смо неке телевизијске емисије са њима. Идеја Боба Милановића је била да све можемо да погрешимо и заборавимо, али не смијемо да заборавимо имена људи који су прошли кроз клапу. Мислим да смо са неких 30-ак разговора успјели да обухватимо максимално у овом тренутку, јер је за 50 година кроз клапу и тамбурашки оркестар, који је радио при клапи једно вријеме, прошло око 70 чланова – октрива она.

Монографија је обухватила све људе који су на било који начин обиљежили рад клапе Стари капетан. Вујновић објашњава да је главна ријеч дата „домаћину града“, односно предсједнику Општине Стевану Катићу.

– Тиме отварамо монографију, за коју је заслужан и предједник Катић, који је први подржао цијели пројекат. У наставку имамо причу о старом капетану Мирославу Штумбергеру, чије име клапа и носи, мада је основана као клапа „Мимоза“ – Казала је Вујновић.

Жеља чланова била је да се сачувају од заборава сви који су прошли кроз клапу, али и да се сачувају анегдоте и фотографије, које између двије корице књиге оживаљвају пола вијека музике, дружења, лијепих тренутака.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here