СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ ХЕРЦЕГ НОВОГ НАЈБОЉИ У ФУДБАЛУ

У току су регионална такмичења у оквиру Школских спортских игара Црне Горе. На такмичењима која су минуле седмице већином одржана у Херцег Новом, најуспјешнији су били ученици из Бара и Херцег Новог.

У такмичењу за средње школе, ученици Лидије Ракочевић из СМШ “Иван Горан Ковачић” побједници су у мушкој и женској конкуренцији у фудбалу. Мушкарци су побједили екипу СМШ “Младост“ из Тивта резултатом 3:2. У екипи херцегновских средњошколаца која је освојила прво мјесто, играли су: Александар Кулиновић, Бранко и Бошко Боровница, Радован Ђуковић, Никола Косаћ, Никола Поповић, Урош Ковачевић, Стефан Кулиновић и Милош Ђурђевић. Поред њих, на завршни турнир у фудбалу пласирале су се и ученице СМШ “Иван Горан Ковачић”: Ана Кривокапић, Анастасија Папрачанин, Тамара Миловић, Јелена Вујичић, Милица Живановић, Сара Ракочевић и Анђела Горановић.

Екипа Гимназије “Нико Роловић” из Бара је освојила прво мјесто на такмичењу у кошарци. У полуфиналу Барани су побједили екипу Средње школе “Иван Горан Ковачић”, а у финалу и средњу мјешовиту школу “Младост“ 79:41. Кошаркашице из СМШ “Иван Горан Ковачић“ су побједле барску гимназију 51:15. Пласман у финале су избориле: Сања Павловић, Јована Којчиновић, Јелена Булајић, Бојана Радњић, Александра Речевић, Андреа Бркић, Кристина Илић, Ива Јефтовић, Ивана Јечменић, Јована и Јелена Радосављевић. Тренер екипе је Лидија Ракочевић.

У оквиру такмичења у Бару одигран је и турнир у одбојци за средње школе. Обје титуле за мушкарце и дјевојке, а самим тим и пласман на школско Првренство Црне Горе освојила је екипа Гимназије “Нико Роловић”.

Поред средњошколаца, и основци су имали регионално такмичење у фудбалу, на коме су најбољи били ученици ОШ „Блажо Јоков Орландић“. У финалу је екипа из Бара 1:0 побједила екипу ОШ “Саво Илић” из Котора. У женској конкуренцији побједник је екипа Друге основне школе Будва која је, послије нерјешеног резултата 3:3, на пенале побједила 3:1 дјевојке из ОШ “Дашо Павичић”.

У кошарци за дјечаке код основаца, екипа школе „Југославија“ из Бара побједила је екипу ОШ “Дашо Павичић“ 65:31.
Код кошаркашица пласман на Првенство Црне Горе избориле су ученице Основне школе “Милан Вуковић”.

Кад је ријеч о атлетици, из Херцег Новог се на Првенство ученика Црне Горе пласирао у бацању кугле Илија Томановић ученик ОШ “Илија Кишић”, са даљином од 11 метара.

Одржано је и регионално првенство у шаху. У конкуренцији три екипе побједник је ОШ “Анто Ђедовић”из Бара, друга је екипа ОШ “Дашо Павичић” која је била представник Херцег Новог, и трећа екипа Друге основне школе из Будве. За шаховску екипу ОШ “Дашо Павичић “су играли: Ана Згогурина, Балша Илић, Јован Мирковић и Војин Ружичић, резервни играч је била Сара Љешковић, а тренер је професор Стево Обрадовић.

Првенства Црне Горе ће бити одржана крајем новембра и почетком децембра ове године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here