Спортски риболов: Клупска елита у Бијелој

Званичним тренингом у понедељак у акваторијуму мора од рта Арза до Понте весло почиње 14. Свјетско клупско првенство у спортском риболову у дисципини лов штапом из усидреног брода које ће од 22. до 27. маја у Херцег Новом окупити 21 екипу са око 90 такмичара.

Иако носи назив Свјетског првенства у Херцег Нови пристижу само екипе из Европе јер такмичарима из Јужне Африке и других ванервопских селекција ово такмичење је било прескупо и нису се пријавили за надметање.

-Очекује се неизвјесно такмичење, а отварање је недељу у хотелу “Парк” у 18:00 часова.. Стижу најјаче европске екипе које предводе италијанска екипа „Ленза Емилиана Тубертини“, вишеструки и актуелни клупски првак свјета са више репрезентативаца Италије, затим „Зубатац“ из Задра и „Медуза“ из Ровиња.

За висок пласман и ако се укаже шанса за медаље бориће се и пет екипа из Црне Горе: „Игало“, „Рибар“ (Баошићи), „Сипа“ (Тиват), „АМА“ (Костањица) и “Делфин“ (Будва). Подсјећамо екипа “Игала”, која је најбоја екипа у Црној Гори, прије пет година је на овом такмичењу била је трећа. Црногорски шампиони прижељкују да понове успјех из 2017. године.

Такмичарски дани за надметање су уторак, сриједа и четвртак, а свечано уручење медаља и пехара предвиђно је за петак 27. мај у хотелу “Парк”.

Организатор такмичења су спортски радниници Савеза за Спортски риболов на мору Црне Горе којима је ово 16. велико такмичења по чему су препознатљиви у Међународној федерацији за спортски риболов на мору (ФИПС-М).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here