Спортски центар Игало проширује инфраструктуру

Фото: Спортски центар Игало

Проширење инфраструктуре Спортског центра Игало биће настављено кроз пројекат уређења терена за мали фудбал са вјештачком травом. Тендером који је расписала Општина Херцег Нови, чиме је показан изузетан сензибилитет за развој спорта у граду, како истичу из Спортског центра предвиђено је око 40.000 еура.

У Спортском Центру Игало годинама теже реализацији пројекта фудбалског терена са вјештачком травом на око 960 квадрата, уз мали фудбал предвиђени су и спортови који ће по први пут бити заступљени у Херцег Новом, прича за директор ове спортске установе, Радован Ралевић.

Радован Ралевић, директор Спортског центра Игало

– Поред тог, имамо и терен за падел. То је све популарнији спорт, за који ће први пут бити изграђен терен и у Херцег Новом, тако да ће он бити итекако атракција за град. То је једна врста тениса у затвореном, стакленом објекту, са отвореним кровом на неких 225 квадрата, који ће бити свима интересантан, као и корисницима услуга нашег хотелско-угоститељског дијела – наводи он.

Улагање у спортску инфраструктуру, из угла Општине Херцег Нови препознатао је као веома значајно, истакао је Ралевић.

– Тендером је предвиђена инсталација вјештачке подлоге вриједна близу 40 хиљада еура, нешто мање је за терен за падел. Тај износ издваја Општина, а за све додатне радове пропратног садржаја средства ће издвојити Спортски центар Игало. На томе већ радимо. Ту има доста послао око припреме терена и на свему што нас чека, тако да ћемо и прије него што дођу подлоге све припремити, како би то било репрезентативно – прича он.

Поред мањег бетонског тениског, у плану је и уређење терена за баскет, текбол, бадминтон.

– Имамо ту тренинг зид и полигон за тенис, тако да ће бити ту додатних садржаја за отворени фитенес и крос фит, тако да ћемо овај мањи терен употпунити да има велики број спортова – казао је Ралевић.

Рок за завршетак радова од увођења извођача у посао је 45 дана, закључио је Ралевић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here