Прољеће 2024: Сервисне информације

Промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, још током јутра и поново увече је понегдје могућа киша. Вјетар јужних смјерова, мјестимично умјерен до јак, понегдје на ударе и веома јак. Највиша дневна температура ваздуха од 9 до 21 степен.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи без струје ће од 8:30 до 15:00 сати бити дио потрошача у Игалу око „Наутилуса“ и „Казе“, затим фарма Муришића на Каменом, Мокрине, Косићи, Лазаревићи, Бијелићи, Петијевићи, Ситница, Крушевице и Врбањ.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

На станицу је до 7:30 стигао Божур из Београда. До 11:30 из главног града Србије стижу Трансјуг и Ројал, из Новог Сада Ленс, из Суботице из Суботице Блу лајн и Јадран експрес, потом из Ниша Ројал и Јадран лајн из Крагујевца. Редом вожње, у 8.35 предвиђен је полазак за Сарајево, у 9.30 и 11.10 за Дубровник, а у 12.10 за Требиње. Локални и међуградски саобраћај се одвијају по реду вожње.

Више информација могуће је добити на 031 321 225 и 069 017 100 (Viber, WhatsApp), или путем портала www.autobuskahercegnovi.com

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома данас три лета ка Београду, у 10:25, 11:10 и 15:20. Из Подгорице данас 11 летова, пет ка главном граду Србије. Нема кашњења на црногорским аеродромима.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Међународни брзи воз са станице Бар ка главном граду Србије полази у 19:35, повратак је у 20:30. Цијена возне карте другог разреда у једном смјеру износи 21 еуро, док цијена резервације сједишта износи 3 еура.

Информације о кретању возова могуће је добити путем вибер поруке на број телефона: 068/441-212, радним данима од 7:00 до 15:00 сати, или путем сајта ЖЦГ: www.zcg-prevoz.me

АМСЦГ

У већем дијелу земље саобраћа се по претежно мокрим и клизавим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке скрећемо пажњу на појаву ситнијих одрона,  а на дионицама гдје се изводе радови на повремене обуставе или застоје. Неопходна је опрезна вожња прилагођена временским и саобраћајним условима.

До 5. априла доћи ће до обуставе саобраћаја од 22:00 до 5:00 сати због прања бетонске конструкције тунела Врмац. За вријеме обуставе може се користити алтернативни путни правац Котор-Тројица-Радановићи.

На магистралном путу Липци-Котор у мјесту Доброта због адаптације тротоара саобраћај се обавља једном траком наизмјенично на мјесту извођења радова.

Због пресвлачења асфалтног коловоза саобраћај ће се до 10. априла обављати једном траком наизмјенично од 7:00 до 19:00 сати на магистралном путу Дебели бријег–Котор и дионици Јаз-Будва-Петровац.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 18 саобраћајних незгода, у којима је шест особа задобило лакше повреде.

Ауто мото савез Црне Горе пружа учесницима у саобраћају техничку помоћ на јавним путевима, која подразумијева пружање услуге помоћи на путу, отклањања мањих кварова и најмање једног бесплатног шлепања возила до првог сервиса или радионице за сва возила регистрована у Црној Гори.

Више информација на 19807.

Возите опрезно, срећан пут

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here