Јадран испустио предност у Београду

Изабраници Живка Гоцића, ватерполисти Новог Београда, побједили су Јадран из Херцег Новог 15:13 (4:3, 3:3, 4:5, 4:2), те настављају борбу за освајање трофеја у Регионалној лиги, иако су морали да се намуче како би стигли до циља.

Ватерполисти Јадрана су одиграли одлично на старту трећег круга  за пласман од првог  до петог мјеста Премиер лиги, али су изгубили против великог фаворита. Тим са Шквера дуго је имао предност и намучио је шампиона Србије. Мартин Гардашевић и саиграчи држали су меч у егалу, водили су у завршници треће четвртине 10:9 и 11:10. Почетком четврте четвртине, Перковић и Јакшић су преокренули резултат за 13:11, Холод је смањио на 12:13, а Јакшић и Влахопулос отклонили све дилеме око побједника.

Голове за Јадран постигли су: Иван Нагаев три, Дмитри Холод, Јован Вујовић, Данило Ступар и Василије Радовић по два, Лазар Вукичевић Страхиња Гојковић по гол. Голове за Нови Београд постигли су: Алваро Гранадос и Никола Јакшић по три, Ангелос Влахопулос два, Василије Мартиновић, Димитриос Скумпакис, Радомир Драшовић, Филип Филиповић, Никола Лукић по један.

Ватерполисти Југа из Дубровника успјели су после велике борбе и неизвјесности да побједе Црвену звезду на претпоследњем турниру Регионалне лиге 14:13 (3:4, 4:2, 4:4, 3:3) и имају два бода предности у односу на Нови Београд.

Голове за Звезду постигли су: Драшко Гогов три, Душан Васић и Марко Радовић по два, Гаврил Суботић, Душан Марковић, Иван Басара, Милош Вукићевић, Лукаш Семан, Вук Милојевић по један. Превагу на тасу Југа, донијeли су Рино Бурић са четири, Маро Јоковић са три, Франко Лазић и Марко Жувела са по два гола.

Табела: Југ 11 бодова (пет утакмица), Нови Београд девет (три), Јадран Сплит осам (четири), Јадран Херцег Нови два (пет), Црвена звезда без бодова (три одигране утакмице).

У наставку Регионалне лиге данас играју Црвена Звезда-Јадран (ХН) од 18:30 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here