Спашавање Института Игало – рачун деблокиран, исплаћене по двије зараде

Институт Игало

Рачун Института „Др Симо Милошевић“ данас је одблокиран након више од 200 дана, односно од 8.12.2023. године. Влада и мањински акционар, компанија Виле Олива, уплатили су по пет милиона еура за деблокаду рачуна Института, а све у оквирима законите државне помоћи.

Како је саопштено из Владе, овим је ријешено питање дуга према Југобанци у износу од око седам милиона еура, који је био главни разлог вишемјесечне блокаде и учињен први корак за спас и развој Института.

На овај начин испуњена је обавеза Владе која је опредијелила пет милиона еура, колико и мањински акционар, по основу бескаматне позајмице.

Истовремено, данас су радницима исплаћене по двије заостале зараде, што долази након вишемјесечне неизвјесности, али и посвећености запослених да Институт преживи и брине о пацијентима.

Ово је само први корак у рјешавању дугогодишњих нагомиланих проблема Института.

Сљедећи корак је израда Плана реструктурирања у што краћем року, а не дужем од шест мјесеци, чиме ће се нормализовати пословање Института тренутно оптерећеног значајним дуговима, како према повјериоцима, тако и према запосленима.

Стратешким приступом рјешењу дугогодишњег проблема обезбиједиће се сигурност за запослене, повјериоце и све кориснике овог јединственог рехабилитационог центра, наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here