На старту турнира у Шапцу Црна Гора побиједила Њемачку

Фото: Ватерполо савез ЦГ

Припреме пред 33. Олимпијаду у Паризу када је ватерполо у питању улазе у завршну фазу. Колико су добро радили избраници селектора Владимира Гојковића  у  досадашњем дијелу припрема за највећу планетарну спортску смотру показаће турнир који се од данас до недеље одржава у Шапцу.

Част да отвори овај престижни турнир припала је ватерполо репрезентацији Црне Горе и Њемачке. У овом дуелу ватерполо репрезентација Црне Горе убједљиво је побиједила селекцију Њемачке чак дуплим  скором  14:7 (3:1, 1:1, 5:3, 5:2).

Није било дилеме око побједника од почетка утакмице, а посебно убједљиви црногорски играчи били су у другом дијелу утакмице.

Стријелци за Црну Гору су били: Богдан Ђурђи три, Стефан Видовић и Димитрије Обрадовић  по два, а по један Ђуро Радовић, Владан Спаић,Василије Радовић,Канстантин Аверка, Аљоша Мачић, Ђорђе Станојевић и Душан Матковић.

Репрезентација Црне Горе сутра у другом колу, игра против Румуније. У суботу су на програму два сусрета – против Аустралије и Србије, а дан касније, на затварању турнира је заказан меч са Француском.

По повратку из Шапца Тешановић и саиграчи обавиће последље припреме обавиће на Шкверу и у Подгорици са репрезентацијом Србије.

На играма у Паризу репрезентација  Црне Горе ће се за мјесто у  четвртфиналу борити са селекцијама Хрватске, Италије, Грчке, Румуније и САД. У другој групи су Србија, Мађарска, Шпанија, Јапан,Француска и Аустралија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here