СП (У20): Црна Гора петерцима до четвртфинала

Омладинска ватерполо репрезентација Црне Горе наставила је серију одличних резултата на Свјетском првенству U20 у Букурешту.
Избраници Петра Радановића су данас побједили репрезентацију Хрватске 14:12 након петераца, пошто је у регуларном дијелу сусрет завршен нерјешеним резултатом 9:9 (2:2, 1:4, 2:3, 4:0- 5:3), и изборили пласман у четвртфинале мундијала који је окупио 19 репрезентација. Према кретању резултата може се рећи да су Марко Мршић и саиграчи постигли подвиг и у последњој четвртини стигли предност противника од 5:9 до 9:9.

Већ у првој четвртини почело је жестоко. Хрватска је водила 1:0, Црна Гора 2:1, а послије првих осам минута резултат је био 2:2. Стријелци за Црну Гору били су Сладовић и Ступар, а за Хрватску Радић и Тончинић.
Хрватска је у другој четвртини повела 6:3 у режији Павлића (два гола) и Тончинића. Једини стријелац за Црну Гору у том периоду игре је био капитен Мршић.
Почетком треће четвртине Хрватска води 7:3, узвратио је Стевовић за 4:7, али је противник кажњавао промашаје Црне Горе, па је уочи последњих осам минута репрезентација Игора Хинића ушла са предношћу 9:5.
Четврта четвртина била је у знаку Марка Мршића који је серијом 3:0 помогао саиграчима да минут и по прије краја приђу на 8:9. Хрватска није искористила још један напад, а Марко Мршић је 50 секунди прије краја изједначио на 9:9.
Услиједио је пенал рулет. Мршић је погодио, а голман “Јадрана” Илија Радовић је зауставио покушај Мозаре. Матија Сладовић је био прецизан, Радић такође. Сигуран је био Лазар Вукићевић, као и Чубранић. Прецизан је био Вујовић, такође и Звоно, а тачку на драму је ставио Стевовић.

У другој утакмици “А” групе Шпанија је побједила Италију 10:9. Након два кола Црна Гора има пет, Хрватска четири, Шпанија три а Италија је без бодова.
Сутра у последњем трећем колу „А“ групе Црна Гора игра са Италијом (14:00) а Хрватска са Шпанијом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here