Солисти Лана, Лена, Весна и Урош учесници дјечијег фестивала „Распјеване пахуљице“

Солисти, чланови Дјечијег хора „Цвркутићи“: Лана Вуксановић, Лена Јакшић, Весна Вучуровић и Урош Саламадија учесници су фестивала Дјечије пјесме “Распјеване пахуљице” који се од 31. августа до 2. септембра одржава у Мркоњић Граду.

Њихова менторка Лидија Ивановић казала је да је у мају послала четири композиције на овај конкурс, надајући се да ће проћи барем једна, евентуално двије пјесме.

-Након завршеног рада селекционог жирија Фестивала, обавјештена сам да су на овом конкурсу одабране све четири наше композиције и да им се посебно допада то што су све четири, заиста, дјечијег карактера. Била сам пресрећна прије свега због својих солиста, којима је јако важно појављивање на музичким дјечијим фестивалима, јер је то посебан доживљај који остаје у сјећању дјеци за цио живот, казала је Ивановић.

Солисти  путују 31. августа, а на сцени фестивала биће већ наредног дана.

– Котизацију за учешће, пут и смјештај дјеце учесника и њихових пратилаца финансирао је Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови, на чему смо им бескрајно захвални. Трошкови израде пјесме су прилично велики, припрема дјеце, аудио снимање у студију, стајлинг… Помоћ коју смо добили од Секретаријата омогућава да реализујемо одлазак на Фестивал. Секретаријат за културу и образовање наше Општине, као и секретарка Ана Замбелић Пиштало, увијек су давали сваки вид подршке у раду са дјецом и омладином, као и дјечијем хору „Цвркутићи” из Херцег Новог, чија сам диригентица већ пету годину. Из редова нашег хора, издвоје се посебно талентована дјеца, чији родитељи изразе жељу да са њима посебно радим како би учествовали као солисти на дјечијим музичким фестивалима у земљи и региону, казала је Ивановић.

На фестивалу „Распјеване пахуљице“ Лана Вуксановић (2014. годиште), представиће се пјесмом „Баш ме брига”,  Лена Јакшић (2012. годиште) „У памет се дајте“,  Урош Саламадија (2011. годиште),„Корпа” и Весна Вучуровић (2011. годиште) „Нема врага”.

-Своје солисте припремам увек са ставом, да ако прође пјесма на конкурсу и буде уврштена у фестивалски програм, то већ значи да смо побиједили. Посебно освојене награде могу бити само додатак цјелокупној срећи. Дакле, нема разлога за трему, бригу и сличне страхове. Само тако је могуће да дјеца у потпуности уживају у овом дијелу животне забаве, поручује Ивановић.

Срећно!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here