СНИЈЕГ У ЗАЛЕЂУ, ЛЕД И НА ГРАДСКИМ САОБРАЋАЈНИЦАМА

Екипе Комунално стамбеног предузећа су на терену у залеђу Херцег Новог гдје је снијег почео интензивније да пада око 10 часова.

Како је за РТ ХН казала директорица  Комунално стамбеног предузећа, Јасмина Коњевић рано јутрос су изашли  путари и посули ризлу и со по дионицама локалних путева према Врбању, Крушевицама, Жлијебима. И пут до привременог одлагалишта комуналног отпада на Ублима је проходан, што су потврдили  возачи Чистоће.

– За сада није било проблема. Посули су со по коловозима  у залеђу,  а и на неким градским саобраћајницама, на којима је јутрос било леда, тачније, на дионици код Шиштета. Екипе су у приправности и спремне да реагују као и кооперанти са механизацијом, чистаћима снијега – уколико буде потребно, с обзиром да су најављене веће падавине, и веома ниске температуре ваздуха, казала је Јасмина Коњевић.

Позвала је возаче на опрезну вожњу, уз обавезну употребу зимске опреме.

Пахуље су провејавале и у нижим областима.

Све су ниже температуре ваздуха и на подручју града, током послијеподнева и ноћи имаће негативан предзнак, тако да је неопходан опрез.     

Из Хидрометеоролошког завода су најавили: на југу промјенљиво облачно, хладно и вјетровито. На сјеверу умјерено до потпуно облачно, повремено слаб снијег, а усљед јаког вјетра очекују се мјестимично и снијежне мећаве. Вјетар повремено појачан и јак, на ударе веома јак и олујни, сјеверних смјерова. Јутарња температура ваздуха од -15 до 1, највиша дневна од -10 до 6 степени.

ФОТО:Комунално стамбено, архива

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here