ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УСЛУГЕ АЕРОДРОМА ТИВАТ

Упркос корона кризи, преко 20 авиокомпанија већ је најавило линије ка Тивту током љетне туристичке сезоне.

-За Tиватски аеродром влада велико интересовање, седам компанија је из Русије, пет из Украјине, остале су из Азербејџана, као и авиокомпаније, које ће нас повезивати са западном Европом.То је добра вијест у мору ове опште стагнације свега па и авиосаобраћаја, казала је за РТХН ПР Аеродрома Црне Горе Марина Микетић Николић. Наглашава, међутим, да су то резервације термина у којим би авиокомпаније летјеле, уколико дође до побољшања епидемиолошке ситуације, како код нас тако и у Европи.

 – То значи да авиокомпаније сад резервишу те термине, да уколико буде вакцина и све остале мјере, које ће надамо се до љета дати резултате, да они могу да реализију своје летове. Поштено би било рећи да се врло често дешава, и на то ипак морамо рачунати до љета, да једноставно компаније могу задржати право да у посљедњем тренутку откажу летове у зависности од ситуације прије свега корона вируса, а и зависи колико ће бити интересовања за нашу дестинацију. Дакле, ова вијест је добра, али са друге стране морамо бити опрезни да све то не мора да значи да ће бити авио саобраћаја у овом обиму са Тиватског аеродрома, казала је Микетић Николић.

Компанија То Монтенегро је још увијек у оснивању, те још увијек немају прецизне информације када ће које термине и са ког аеродома имати, према којим дестинацијама ће летјети. Надају се, међутим, да ће се реализовати летови са српског и руског тржишта, који су веома важни, због велике фреквенције љетњег саобраћаја ка Тивту и из Тивта.

 – Надамо се да ћемо уз ове компаније, ту љетну сезону у Тивту преживјети и да ће просто доћи до неког побољшања у односу на овај период.  Наравно ако То Монтенегро компанија до тог неког периода до љетње сезоне, успије да направи те прве летове, то ће бити сјајна вијест за све нас, не само у авио саобраћају него туристичке привреде и цијелу земљу уопште, навела је Марина Микетић Николић.

Она истиче да су правила на црногорским аеродромима иста као на почетку епидемије. Неопходна је дезинфекција руку и обуће и обавезно је ношење маски. Једна од мјера је и да породице или пријатељи, који чекају путнике, морају бити испред зграде терминала и да морају држати физичку дистанцу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here