Службеник Управе полиције тешко повријеђен на дужности

Фото: Илустрација

Службеник Управе полиције, Одјељења безбједности Херцег Нови, Балша Вемић спроводећи лице лишено слободе, које је покушало да се удаљи, задобио тешке тјелесне повреде, обављајући службену дужност. Њега је осумњичени физички напао приликом покушаја бјекства и том приликом је Вемић задобио тешке тјелесне повреде падом са потпорног зида, у виду напрснућа кука и кичменог стуба. Он је хоспитализован у Специјалној болници за ортопедију, неурохирургију и неурологију „Васо Ћуковић“ – Рисан.

Херцегновска полиција је, 19. јуна, поступајући по пријави за породично насиље лишила слободе В.Р. држављанина Руске Федерације, који је починио прекршај из Закона о спречавању насиља у породици. Он је у алкохолисаном стању својој мајци упућивао пријетеће ријечи, при том држећи шарафцигер у руци. Приликом лишења слободе код В.Р. је утврђено присуство алкохола у организму у концентрацији од 2,96 г/кг.

В.Р. је у службеним просторијама, након лишења слободе због извршеног прекршаја, починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности, на начин што је физички напао два полицијска службеника. Службеници Управе полиције јуче су осумњиченог спровели државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Херцег Новом, који му је одредио задржавање због поменутог кривичног дјела.

В.Р. је, приликом спровођења из зграде тужилаштва до моторног возила, покушао да се удаљи са лица мјеста, којом приликом је физички напао полицијског службеника Вемића. Брзом реакцијом полиције спријечено је бјекство овог лица.

Осумњичени је приликом пада задобио повреду скочног зглоба, након чега му је указана љекарска помоћ.

Нажалост ово није први, нити једини случај гдје полицијски службеници радећи часно и професионално свој посао доживљавају, не само непријатности, већ се догађа да буду нападнути, повријеђени, а нажалост забиљежени су и случајеви гдје су полицијски службеници губили животе на дужности.

Припадници Управе полиције, радећи свој посао, првенствено да би сачували безбједност грађана и њихове животе, се свакодневно суочавају са разним изазовима и ризикују своје животе, те је тако у овом случају службеник Вемић задобио тешке повреде које ће му оставити трајне здравствене последице, саопштено је из Управе полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here