Слике Весне Милуновић пред херцегновском публиком

Отварање изложбе слика Весне Милуновић под називом „Ти будиш веселост што је некад била“, биће уприличено сутра (уторак, 02. јул) у Галерији „Јосип Бепо Бенковић“ у 20 сати.

На сликама које ће приказати у Херцег Новом Милуновић ће представити тематику којом се бави већ дуже времена, а ријеч је о празним костимима и усковитланим тканинама, наведено је у каталогу.

– Слике Милуновићеве су естетски лијепе, оне могу дуго да се гледају јер привлаче пажњу ока од цјелине ка детаљу и обрнуто. Али оне истовремено буде неки немир и запитаност. Као да указују на неку празнину- нечега нема, живог човека-оне су насељене духовима, надреалне, хватачи снова. Оне зову на анализу и промишљање – наведено је у каталогу.

Весна Милуновић је рођена је у Скопљу 1952. године. Дипломирала је на ФПУ 1976. у Београду где је била и на магистарским студијама 1978/80. Излагала је професионално од дана дипломирања на 48 самосталних и на више од 200 колективних изложби у Екс-Југославији, Србији, Француској, Грчкој, Немачкој, Португалији, Италији, Израелу, Украјини, САД-у и др.

Редован је члан УЛУС-а, УЛУПУДС-а и Удружења професионалних уметника Француске (Ла Маисон дес артистес). Добитник је више награда и има звање истакнутог уметника. Живи и ради као слободан уметник на релацији Београд-Париз.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here