Пријемни испити за упис на факултете 2. и 3. јула

Фото: Универзитет Црне Горе

Пријемни испити на студијским програмима Универзитета Црне Горе који их организују, а који су додатни услови за упис у прву годину студија, полажу се од 2. до 3. јула. Пријемни испити се организују за упис на студијске програме: Медицина, Стоматологија, Архитектура, Психологија, Физичка култура и здрави стилови живота, као и на стручно-умјетничке студијске програме.

Данас је у току полагање тестова из два предмета од значаја за наставак образовања за кандидате који нијесу имали екстерни матурски односно стручни испит, по распореду термина полагања истакнутом на интернет страницама организационих јединица.

Упис кандидата и издавање увјерења извршиће се закључно са 6. јулом 2024. године, према распореду организационих јединица.

Посљедњи корак приликом електронског уписа је електронско потписивање уговора о студирању на Универзитету Црне Горе.

Поред потписивања путем електронске личне карте, који је доступан био и прошле године, ове године је студентима на располагању и други начин, који је омогућио Црногорски Телеком бесплатно уступајући студентима промо пакет еТруст.

Услуга електронског потписивања Уговора о студирању развијена је прошле године у оквиру пројекта „Е-услуге као одговор на Цовид-19“, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са Министарством просвјете и Министарством јавне управе. Циљ пројекта је подстицање младих на коришћење дигиталних сервиса у интеракцији са институцијама, без чекања у редовима и прикупљања докумената.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here