Славље у ресторанима, хотелима и на трговима у Боки и Будви

Новљани су у Нову 2023. годину упловили мирно, углавном у својим домовима са породицом. Иако није било организованог дочека на трговима, славље ипак није потпуно изостало, за добро расположење мјештана и гостију у нашем граду били су задужени бројни кафићи, ресторани и хотели.

Весело је било у Тивту, Котору и Будви, гдје је више хиљада посјетилаца Нову годину дочекало на трговима, уз хитове највећих звијезда региона.

Општина Тиват и локална Туристичка организација припремили су дочек за памћење. Као увод у главни дио вечери наступио је Перпетуум Мобиле Бенд из Србије, док је главна звијезда, са којом су Тивћани и гости испратили стару и дочекали 2023. била Индира, некадашња чланица бенда Колониа.

У склопу манифестације Од Божића до Божића, Туристичка организација Котор и Општина Котор организовале су концерт највеће регионалне музичке звијезде, Здравка Чолића.

Иако је до сада Котор био познат по рок програму за дочек Нове године, чини се да је промјена правца и концерт Здравка Чолића био прави избор јер је Трг од Оружја врвио од туриста који су дошли из свих крајева Црне Горе али и региона како би у најлуђу ноћ ушли уз легендарног Чолу. Концерт Здравка Чолића трајао је више од три сата, а након њега журка је настављена на трговима и которским кафићима до раних јутарњих часова.

Фасцинантна кореографија бљештавих ватромета, по први пут изведена у Црној Гори, прекрила је Будванску ривијеру тачно у поноћ, док је на десетине хиљада посјетилаца са свих меридијана, уз пјевачког виртуоза Џибонија, одбројавала посљедње секунде 2022. године.

Након што су домаћи рок састави ,,Тhe grupa“ из Будве и барска ,,Академиа“ направиле идеалну увертиру, топлу децембарску ноћ још више је препознатљивим перформансом загријала Ана Ђурић Констракта. Пола сата прије поноћи, величанственом бином прошетао је хрватски извођач Златан Стипшић Џибони и неприкосновеним стиховима легендарних пјесама ,,Либар“, ,,Чиним праву ствар“, ,,Ниси више моја бол“, уљепшао дочек Нове године у Будви. Након нумера које на питак начин описују животне тренутке, услиједио је ритмичан шоу македонског музичара и композитора Кирила Џајковског, те је на тај начин заокружена еуфорична прослава.

Програм ће бити настављен и данас, 01. јануара, када ће у Тивту 14:00 сати, под диригентском палицом Вилија Фердинандија наступити ,,Медитерански ревијски оркестар“, док ће вече бити резервисано за наступе Саре Јо, Сенидах и Дина Мерлина.

Новогодишње дружење се наставља и у Будви – од 12:00 до 14:00 сати наступиће Верица Чуљковић, електрична виолина и ДЈ Данило Радусиновић из Подгорице, а у вечерњим сатима од 21 до 22:30 тамбурашки састав Ла Банда из Новог Сада. Концерт звијезде вечери Жељка Бебека, легендарног првог пјевача Бијелог дугмета, почиње у 23:00 сата.

Херцег Нови ће почетак 2023. године својим грађанима и гостима честитати пјесмом данас и сутра 2. јануара. Oд 11:00 сати на Шкверу и у Игалу наступају локални бендови који ће музиком пожељети да наступајућа година буде срећна и весела.

Поред музичких, посјетоци ће бити почашћени и гастро посластицама јер ће НВО „Фешта“ припремити традиционалне делиције попут приганица, роштула и домаћих колача.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here